Nemzetközi foci

Teljes a mezőny, ők csatáznak az olimpián

Utolsóként Kolumbia csapata jutott ki a riói olimpia férfi labdarúgótornájára, miután a pótselejtezőn 3-2-es összesítéssel felülmúlta az amerikai együttest.

A múlt heti első mérkőzés után az amerikaiak voltak kedvezőbb helyzetben, ugyanis Barranquillában 1-1-es döntetlent értek el, a texasi Friscóban rendezett keddi visszavágón azonban 2-1-re kikaptak dél-amerikai ellenfelüktől.

Kolumbia 24 év után lehet ott az olimpián, míg az Egyesült Államok válogatottja egymás után a második alkalommal marad le a nyári játékokról, ami az elmúlt 50 év során eddig még nem fordult elő.
Az olimpiai tornán 1993. január 1. után született játékosokból álló válogatottak vehetnek részt, csapatonként három idősebb labdarúgót lehet nevezni.

Brazília a házigazda jogán automatikusan résztvevő. Európából Dánia, Németország, Portugália és Svédország, Afrikából Algéria, Nigéria és a Dél-afrikai Köztársaság, Ázsiából Japán, Koreai Köztársaság és Irak, Észak- és Közép-Amerikából Honduras és Mexikó, Dél-Amerikából Argentína és Kolumbia, Óceániából pedig a Fidzsi-szigetek válogatottja harcolta ki a részvétel jogát.

Olvasói sztorik