Nemzetközi foci

A Chelsea középpályása ismét beszólt Mourinhónak

John Obi Mikel szerint a Special one tönkretette az önbizalmát.

A nigériai játékos csupán ötször szerepelt a Premier Leagueben a portugál edzőnél, de mióta Guus Hiddink az edző újra fontos eleme a csapatnak.

– Azt gondolom a labdarúgásban a bizalom a legfontosabb. Ha egy menedzser nem bízik benned, nem tudsz sikeres lenni. Még akkor sem, amikor már úgy érzed sokkal jobb formában vagy, mert az edző ilyenkor is mindig csak a hibát találja meg benned. Az emberek az élet minden területén döntéseket hoznak, talán ő eldöntötte, hogy nélkülem próbál meg sikeres lenni, és nem számít rám többé – fogalmazta meg kritikáját Mourinho felé a nemrégiben Nigéria csapatkapitányává választott középpályás.

-A foci egy kemény műfaj. Általában ha egy új menedzser érkezik, akkor olyan játékosokkal dolgozik együtt, akikben hisz. Ha az edző nem hisz benned, egyáltalán nem játszol. Ez pedig teljes mértékben a menedzserek döntése, hogy kinek szavazza meg a bizalmat. Hiddink oda jött hozzám és elbeszélgetett velem. Megadta nekem a bizalmat, a lehetőséget, és most már 20 meccsnél járok a ligában, és olyan jó pozícióban vagyunk a tabellán, mint ez előtt soha ebben az idényben – nyilatkozta John Obi Mikel a goal.com internetes honlapon.

A Chelsea szombaton az Aston Villa vendégeként folytathatja felzárkózását a rossz idény eleji kezdet után.

Olvasói sztorik