Nemzetközi foci

Összefognak, hogy ott lehessen egy Juventus-meccsen a félkezű magyar kapus

A foci több, mint játék. Itt az újabb bizonyíték, hogy csodákra képes.

Oláh Csaba kedvenc csapatát és példaképét akár élőben is megnézheti, ha elegendő pénz gyűlik össze az adománygyűjtő oldalon.
Oláh Csaba a megyei másodosztályú Dombrád U19-es csapatában véd úgy, hogy egy születési rendellenesség miatt hiányzik a jobb kézfeje. A 17 éves kapust meglátogattuk a szabolcsi kisvárosban, ekkor árulta el, hogy Gianluigi Buffon a példaképe és a Juventus a kedvenc csapata – írja a vs.hu.

A honlapot a cikk megjelenése után megkeresete a magyar Juventus-szurkolókat tömörítő Bianconeri Blog, hogy megpróbálnának egy gyűjtést szervezni, és kijuttatni élete első Juventus-meccsére Oláh Csabát.
A fiatal, rendkívül tehetséges kapusnak négy testvére van, apja munkanélküli, anyja a helyi ebédlőben dolgozik, így saját zsebből nem tudna kiutazni Olaszországba. Beletelt néhány napba, míg mindent leszerveztek a blogoldal szerkesztői, de a lényeg, hogy vasárnap elindult a gyűjtés az Indiegogo oldalon (ide kattintva lehet adakozni).
500 dollár a cél, ebből az első négy óra alatt már 202 dollár bejött, az adományokat pedig még 17 napig lehet küldeni. Ha több pénz gyűlik össze, akkor a blogoldal szerkesztői egy Buffon-mezt is vesznek Oláh Csabának Torinóban.

A szerkesztők az utolsó fordulóban, május 15-én esedékes Juventus-Sampdoria meccset nézték ki, ahol akár egy bajnoki cím ünneplését is átélheti a magyar kapus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik