Nemzetközi foci

Végletekig túlzsúfolt stadionban játszott döntetlent Nigéria

Az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjében a Nigéria-Egyiptom meccsen 40 ezren voltak.

Miközben az európai csapatok barátságos meccseket játszva készülnek a júniusban rajtoló Európa-bajnokságra, addig Afrikában még javában tart a kontinensviadal selejtezője. Péntek este a G-csoport két esélyese, Nigéria és Egyiptom vívott egymással rangadót, és bár a hazaiak Oghenekaro góljával sokáig győzelemre álltak, az AS Romában légióskodó Salah a 91. percben kiegyenlítette Egyiptom hátrányát, így a találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget.

Bár a pontvesztés nagyon érzékenyen érintheti Nigériát a végelszámolásnál, a mérkőzés során végig a levegőben lógó igazi tragédiát szerencsére sikerült elkerülni. A 25 ezer férőhelyes kadunai stadionba ugyanis közel 40 ezer szurkoló zsúfolódott be, a hazai drukkereknek pedig szokásuk, hogy fontos győzelmek után a pályára rohannak ünnepelni. A nagy tömeget tekintve Salah kései gólja talán életmentő is lehetett, hiszen a fanatikusok a mérkőzés után ünneplés helyett inkább csendben hazasétáltak.

A csoportot féltávnál az eddig hét pontot gyűjtő Egyiptom vezeti az ötpontos Nigéria, a négy ponttal rendelkező Tanzánia és az eddig háromból három vereséget jegyző Csád előtt. A 2017-es Afrikai Nemzetek Kupájának mezőnyét a 13 selejtezőcsoport győztese, a két legjobb csoportmásodik és a házigazda Gabon alkotja majd.

Olvasói sztorik