Nemzetközi foci

Német–angol, szigorított biztonsági intézkedések mellett

Szigorított biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a német hatóságok az esti, berlini Németország–Anglia barátságos mérkőzés kapcsán, a brüsszeli merényleteket követően.

Az Olimpiai Stadionban négy nappal a belgiumi terrorakciók után rendezendő barátságos meccs törlése is szóba került ugyan, ám ezt a német sportági szövetség és a rendőrség sem támogatta. Annál inkább azt, hogy fokozott biztonsági lépéseket foganatosítsanak szerte a fővárosban. A 20.45-kor kezdődő mérkőzés előtt megkettőzték a rendőri jelenlétet nemcsak közvetlenül a stadion környékén, hanem Berlin más fontos pontjain, így a repülőtereken és vasúti csomópontokban egyaránt.

Joachim Löw, a hazai válogatott szövetségi kapitánya annak a reményének adott hangot, hogy a mérkőzés rendben és békében zajlik majd le, s nem történik semmi baj. A barátságos találkozó a brüsszeli merényletek áldozataira emlékezve egyperces néma csenddel indul. A keddi terrorista cselekmények következtében 31 ember vesztette életét, és több százan sérültek meg, köztük sokan életveszélyesen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik