Nemzetközi foci

Hodgson szerint megvan az új Bryan Robson

Az angol bajnokság nagy felfedezettje ígéretes jövő előtt áll.

A 19 éves Dele Alli egyből berobbant a Premier League-be, miután a harmadosztályú Milton Keynes Dons csapatától leigazolta őt a Tottenham, és a folyamatos jó formája sem azt mutatja, hogy tündöklése csak átmeneti… Teljesítménye egyértelműen hozzájárul a Spurs remek idényéhez, és ahhoz, hogy 1961 óta ismét a bajnoki cím közelébe került az együttes, a fogadóirodák szerint pedig ő a legnagyobb esélyese az év legjobb fiatal játékosa címre.

A középpályásra az angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson is felfigyelt, aki az új Bryan Robsonnak nevezte Allit. Az előzetes hírek szerint a németek elleni felkészülési mérkőzésen is a kezdő-tizenegyben szavaz bizalmat neki.

– Mindent tud, amit a középpálya ezen posztján tudnia kell egy játékosnak. Tipikus „box-to-box” játékos, egy klasszikus 10-es, vagy akár 6-os is lehet. Minden képességgel és tudással rendelkezik ahhoz, hogy akármelyik szerepkörben játszani tudjon. Sokat fut, harcol a labdáért, jól passzol, és gólokat is tud lőni. Tipikusan olyan játékossá válhat, mint amilyen volt Bryan Robson, de ne felejtsük el, hogy még csak 19 éves – mondta el véleményét az esti Németország–Anglia barátságos találkozó előtt az angolok szövetségi kapitánya.

– Veszélyes is lehet ezekről a dolgokról beszélni, hiszen még csak a karrierje elején jár, de nagyon bízunk abban, hogy hosszú távon a Spurs és az angol válogatott kiemelkedő egyénisége lesz. Bízom benne, mert tudom, hogy jó játékos, ha nem így lenne, akkor nem tenném be a csapatba a németek ellen, hiszen egyértelműen a győzelem megszerzése a célunk.

A felkészülési találkozó 20:45-kor kezdődik a berlini Olimpiai Stadionban.

Olvasói sztorik