Nemzetközi foci

Courtois: Nem biztos, hogy maradok a Chelseaben

A londoni Kékek csalódott kapusa nem zárja ki a váltás lehetőségét.

Az angol bajnoki címvédő Chelsea rémesen kezdte az idei szezont, ősszel szinte végig a kiesőzóna közelében tanyázott, és bár a Bajnokok Ligájában csoportgyőztesként továbbjutott a tavaszi kieséses szakaszba, a rossz bajnoki eredmények miatt José Mourinho menedzsernek távoznia kellett. Guus Hiddink, az ideiglenesen kinevezett holland edző ugyan felhozta a tizedik helyre a Kékeket, de az európai kupaszereplést érő ötödik pozíció még így is kilencpontos távolságban van tőlük, ráadásul időközben a csapat kiesett az FA Kupából és a B-ből is, így biztosan trófea nélkül zárja majd a szezont.

Thibaut Courtois viszont nehezen viseli a sikertelenséget. A goal.com beszámolója szerint a belga válogatott hálóőre elismerte, hogy ez a szezon megváltoztatta őt, a jövőjét firtató kérdésnél pedig bevallotta: egyáltalán nem biztos abban, hogy a következő idényt is a Stamford Bridge-en kezdi meg:

– Nem mondom, hogy távozok, de azt sem hogy nem. Egyelőre még nem tudom. Három év még hátra van a szerződésemből, a csapattól is függ tehát a döntésem. Az mindenesetre tagadhatatlan, hogy ez a szezon megváltoztatott engem. Eddig minden idényben nyertem legalább egy trófeát karrierem során, idén viszont klubszinten biztosan serleg nélkül maradok, remélem, hogy a következő év jobban sikerül majd – nyilatkozta Courtois.

A belga kapust újabban a spanyol Real Madriddal hozták szóba.

Olvasói sztorik