Nemzetközi foci

Schweinsteiger szezonjának vége

A német sztárral hazardírozott a Manchester United, nem jött be nekik.

Bastian Schweinsteiger, a németek csapatkapitánya rásérült januárban műtött térdére a válogatott edzőtáborában, így nem csak a soron következő két felkészülési meccset, de lehet, hogy az egész hátralévő szezont ki kell hagynia. Az orvosok egyelőre nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a 31 éves középpályás ott legyen a nyári Európa-bajnokságra utazó keretben, de klubcsapatában szinte biztosan nem léphet már pályára ebben az idényben.

A Manchester United Schweinsteiger megvételével nagyot kockáztatott a nyáron, mert bár a 8 millió eurós vételár szinte barátinak volt mondható egy ilyen kaliberű játékosnál, sérülésekkel tarkított korábbi szezonjai felvetették a kérdést, hogy az idősödő német teste vajon bírni fogja-e a folyamatos terhelést?

Van Gaal reszkírozott, meggyőzte a vezetőséget az átigazolás szükségességéről, de egyelőre ez a húzása sem jött be. Az ikonikus középpályás ugyanis mindössze 13 alkalommal tudott kezdőként pályára lépni egy olyan szezonban, amikor a sérüléshullám sújtotta vörösöknek nagyon nagy szüksége lett volna egy tapasztalt vezérre a gyepen. Schweinsteiger első Premier League-szezonját így mindössze egy szerzett góllal és ami még ennél is beszédesebb, nulla kiosztott gólpasszal zárta.

Olvasói sztorik