Nemzetközi foci

Mégis játszanak kedden a belgák, de Portugáliában

A belga és a portugál labdarúgó-válogatott Brüsszelben törölt mérkőzését mégis megrendezik jövő kedden, de Portugáliában.

– Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium-Portugália mérkőzést. Vörös Ördögeink meccse tehát, melyet a Baldvin Király Stadionban rendeztünk volna meg, elmarad – tudatta szerdán délben a belga szövetség, majd kora délután kiderült: a találkozóra mégis sor kerül, a portugálokkal történt egyeztetés eredményeként Leiriában.

A brüsszeli törlésről a keddi robbantások miatt döntöttek előzőleg. A támadások miatt nem tartották meg a világranglistát vezető belga válogatott keddi, majd szerda délelőtti edzését sem, ugyanakkor délutánra már zártkapus tréninget tervez Marc Wilmots szövetségi kapitány.

A portugálok egy csoportban szerepelnek a magyarokkal a júniusi kontinenstornán Franciaországban. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásokban az eddigi összesítés szerint legalább harmincegy ember vesztette életét, és nagyjából kétszázhatvanan sebesültek meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik