Nemzetközi foci

Terrortámadás: folyamatosan nő az Európa-bajnokság biztonsági kockázata

Több lap is tényként közli: ha tovább folytatódnak a belgiumihoz hasonló szörnyűségek, úgy előfordulhat, hogy több meccset is szurkolók nélkül rendeznek a nyári tornán.

A belga válogatott lefújta a kedd délelőttre tervezett edzését, miután Brüsszelben terrortámadás történt. Beszámolók szerint a szörnyű tragédiának legalább 23 halálos áldozata van, valamint több mint ötven ember megsérült a Zaventem repülőtéren és a Maalbeek metróállomáson történt detonációknak.

„Részvétünk a hozzátartozóknak. A foci ma nem fontos. Az edzést lefújtuk.” – tette közzé rövid bejegyzését a belga válogatott menedzsmentje a csapat hivatalos Twitter-oldalán.

A beszámolók hozzáteszik, könnyen lehet, hogy a március 29-ére tervezett belga–portugál felkészülési mérkőzés is elmarad; mint ismert, a világranglista-éllovas belgáknak novemberben is terrorfenyegetettség miatt maradt el a spanyolok elleni edzőmeccse, most pedig a magyar válogatottal egy csoportban lévő portugálok elleni találkozó van veszélyben.

Frissítve: tovább nőnek az Eb-biztonsági kockázatai

A BBC sportszerkesztője, Dan Roan a Twitteren osztotta meg véleményét a terrorfenyegetettség kapcsán. Mint írta, a nyári Európa-bajnokság biztosági kockázatai is folyamatosan nőnek az ilyen események miatt. Több lap is tényként közli: ha tovább folytatódnak a belgiumihoz hasonló szörnyűségek, úgy előfordulhat, hogy több meccset is szurkolók nélkül rendeznek a nyári tornán. A franciák is reagáltak: Bernard Cazeneuve belügyminiszter azonnali biztonsági szigorításokat jelentette be Franciaországban.

Olvasói sztorik