Nemzetközi foci

Arsenal-utasítás: Wenger, költened kell!

Angol lapértesülés szerint karrierje legköltségesebb átigazolási szezonja vár Wengerre a nyáron.

Bár Arsene Wenger még nem mondott le a bajnoki címről, de nagyon úgy néz ki, hogy a bíztató kezdés után ismételten komolyabb eredmény nélkül zárja az idényt az Arsenal. Az ágyúsok vezetősége és részvényesei megunhatták csapatuk sikertelenségét és a francia szakember visszafogott átigazolási politikáját, mert költésre, igazolásra és még több költésre szólították fel a menedzsert – tudta meg a Sun. A lap azt is tudni véli, hogy az edzőként kiváló, menedzserként viszont több hibát is elkövető Wenger addig nem is kap új szerződést a csapattól, amíg nem bizonyít az átigazolási piacon.

A Sun szerint ez az ultimátum akár konfliktushoz is vezethet a két fél között, mert bár a legtöbb edző örömmel venne egy ilyen ukázt, a francia nem az a típus, aki könnyen viseli, ha megmondják neki, hogy mit csináljon. Mindenesetre ha költésre adja a fejét, tud majd miből gazdálkodni a mester, a hírek szerint közel 160 millió fontot különítettek el a londoniaknál átigazolási célokra.

És hogy kik jöhetnek ennyi pénzből? A fél Európával szóba hozott Ibrahimovic, a legnagyobb klubok által üldözött Pogba, a remek szezont futó Higuaín, valamint Kroos és Stones neve merült fel eddig komolyabban, de ennyi pénzből gyakorlatilag bárkit meg tudna venni Wenger. Ám világsztárok ide vagy oda, könnyen lehet, hogy az Arsenal legnehezebb (és legfontosabb?) igazolása egyik jelenlegi játékosának megtartása lesz: a hírek szerint ugyanis az ex-Realos Mesut Özil komolyan fontolóra veszi a spanyolországi visszatérés lehetőségét…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik