Nemzetközi foci

Premier League: kétgólos előnyről kapott ki a Liverpool

Történelmi vereséget szenvedett Jürgen Klopp együttese.

Az előzőleg egyformán 44 pontos csapatok mérkőzésén a Southampton 3-2-re legyőzte a vendég Liverpoolt az angol bajnokság 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Philippe Coutinho szerzett vezetést a vendégeknek, ez volt szezonbeli kilencedik gólja, vagyis már biztosan ez lesz eddigi legeredményesebb idénye. Daniel Sturridge lőtte a másodikat, ami remek kabala volt a Liverpoolnak, mert ebben az évadban eddig mind a négy meccsét megnyerte a csapat, amelyen ő betalált. Nem mellesleg Adam Lallana három gólnál és három gólpassznál jár a Premier League mostani idényében.

Azért nem lett 0-3, mert Joe Allen találatát les miatt nem adták meg. Aztán jött az 50. perc, amikor a csereként beállt szenegáli Sadio Mane büntetőjét kivédte Simon Mignolet. A belga kapusnak három szezonra visszamenőleg ez volt a negyedik hárított tizenegyese az élvonalban. Ilyen bravúros teljesítményre csak a West Ham United spanyol kapusa, Adrián San Miguel del Castillo volt képes.

A 64. percben Mane javított, és akcióból szépített, a gólpasszadó Graziano Pellé pedig a hajrában egyenlített – érdekesség, hogy legutóbb 2014 szeptemberében tudott két egymást követő meccsen gólt szerezni. Ezt követően 144 másodperccel Mane ismét betalált, így 3-2-re a Southampton győzött.

A Liverpool először vesztett bajnoki meccset úgy, hogy legalább két góllal vezetett a szünetben. Korábban 112 győzelem és csak három döntetlen következett ilyen első félidő után.

Jermain Defoe jóvoltából a Sunderland vezetést szerzett a Newcastle United otthonában. Ez azt jelenti, hogy sorozatban harmadik alkalommal is betalált a St. James’ Parkban bajnoki találkozón, illetve az idei naptári évben már nyolc gólnál jár, ennél csak Sergio Agüero büszkélkedhet többel (9). A mostani idényben Defoe már kilencedik alkalommal volt eredményes idegenben.

Premier League, 31. forduló:

Southampton – FC Liverpool 3-2 (0-2)

Newcastle United – Sunderland 1-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Swansea City – Aston Villa 1-0 (1-0)

Chelsea – West Ham United 2-2 (1-1)

Crystal Palace – Leicester City 0-1 (0-0)

Watford – Stoke City 1-2 (0-1)

West Bromwich Albion – Norwich City 0-1 (0-0)

Everton – Arsenal 0-2 (0-2)

Később:

Manchester City – Manchester United 17.00

Tottenham Hotspur – Bournemouth 17.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik