Nemzetközi foci

Guardiola magával vinné Lewandowskit

A Bayern München lengyel csatára 60 millió fontért a Manchester Cityhez kerülhet.

A Bayern München vezetőedzője, Josep Guardiola lesz a Manchester City menedzsere nyártól, és nyilvánvalóan ezzel szorosan összefügg, hogy az angol klub 60 millió fontos ajánlatot tett a lengyel válogatott és a német csapat csatáráért, Robert Lewandowskiért. A Bundesliga góllövőlistáját vezető játékost a Manchester United és a Liverpool is kinézte már magának.

A Sunday Express cikke szerint a Citynél már azt tervezgetik, milyen remek támadópárost alkot majd Lewa és az argentin Sergio Agüero. A klub gazdag tulajdonosának, Manszur sejknek valószínűleg nem okoz gondot a 60 millió font kifizetése a Bayern München számára.

A 27 éves lengyel csatár a Borussia Dortmund színeiben 103 gólt szerzett 187 meccsen, majd ingyen került a müncheniekhez két évvel ezelőtt. Új csapatában is kitartott a remek formája: 41 gólt lőtt 56 Bundesliga-meccsen, a Bajnokok Ligájában pedig 14 alkalommal volt eredményes 20 találkozón.

A Bayern már visszautasította a Manchester United és a Liverpool érdeklődését, de Guardiola személye és a rengeteg pénz most megegyezés-közeli helyzetet teremthet.

Szintén a Cityben folytathatja pályafutását a Borussia Dortmund csapatkapitánya, Mats Hummels, hiszen úgy tűnik, hosszú távon már nem lehet számítani a belga válogatott 28 éves védőjére, Vincent Kompanyra, aki nagyon sérülékeny.

Guardiola érkezésével mások is távozhatnak, például Samir Nasri, Nicolas Otamendi, Martin Demichelis és Wilfried Bony.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik