Nemzetközi foci

Elhalasztották az isztambuli rangadót

Nem vasárnap este rendezik a Galatasaray–Fenerbahce mérkőzést.

A török hatóságok biztonsági okokból elhalasztották a vasárnap estére kiírt Galatasaray–Fenerbahce isztambuli focirangadót.

Az isztambuli kormányzó irodája vasárnap azt közölte, hogy az illetékesek alaposan megvitatták a találkozó biztonsági kockázatát, és végül a törlés mellett döntöttek.

Mindez egy nappal azután történt, hogy az Iszlám Állam öngyilkos merénylője saját magát és négy külföldi turistát megölt Isztambul legfőbb sétálóutcáján.

A török szövetség (TFF) először azt közölte, hogy a városi derbit zárt kapuk mögött rendezik meg, később azonban a halasztás mellett döntött. A Türk Telekom Arenában gyülekező néhány száz Galata-szurkolót felszólították a stadion elhagyására. A TFF néhány napon belül közzéteszi a találkozó új időpontját.
Szombaton délelőtt egy öngyilkos merénylő robbantott Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében található a Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi). A tettes négy ember életét oltotta ki, közülük három izraeli állampolgárét. Az egészségügyi minisztérium vasárnap közölte, hogy a robbantás 36 sebesültje közül 12-t még kórházban ápolnak, négyük állapota súlyos.

Olvasói sztorik