Nemzetközi foci

Döntetlennel folytatta veretlenségi sorozatát a Barcelona

Pedig már két góllal vezettek...

A címvédő és listavezető FC Barcelona már 39 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre, viszont a spanyol bajnokság 30. fordulójának vasárnapi játéknapján a Villarreal kétgólos hátrányt ledolgozva pontot rabolt a katalán együttestől.

A Barcelona a szünetig 2-0-s vezetésre tett szert, de a hazaiak egyenlítettek a második játékrészben, majd a hátralévő időben megóvták kapujukat a góltól, így nagy bravúrt végrehajtva pontot szereztek esélyesebb ellenfelükkel szemben.

A Villarreal mostani bravúrját megelőzően legutóbb a Real Sociedad volt arra képes – 2011-ben –, hogy 0-2-es hátrány után pontot szerezzen az FC Barcelona ellen. Jérémy Mathieu öngólja volt a katalánok első ilyen jellegű hibája a mostani idényben, minden sorozatot figyelembe vége.

Luis Enrique együttese – amely január másodika után vesztett ismét pontot a Primera Divisiónban – legutóbb október 3-án, a Sevilla vendégeként kapott ki. A mostani pontvesztés ellenére növelte előnyét a tabella élén, mivel a második helyezett Atlético Madrid szombaton alulmaradt a Sporting Gijónnal szemben. A két csapat között így már kilenc pont a különbség.

Primera División, 30. forduló:

Villarreal – FC Barcelona 2-2 (0-2)

Espanyol – Athletic Bilbao 2-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Deportivo La Coruna – Levante 2-1 (1-0)

Granada – Rayo Vallecano 2-2 (1-1)

Real Sociedad – Las Palmas 0-1 (0-1)

Sporting Gijón – Atlético Madrid 2-1 (0-1)

Real Betis – Málaga 0-1 (0-0)

Pénteken játszották:

Getafe – Eibar 1-1 (1-0)

Később:

Valencia – Celta Vigo 18.15

Real Madrid – Sevilla 20.30

Olvasói sztorik