Nemzetközi foci

Van Gaal kiakadt az állását firtató kérdésre

A holland tréner nem viselte jól, hogy ismét Mourinhóról kérdezték egy balul sikerült mérkőzés után.

Louis van Gaal elismerte, hogy a Manchester United csalódást keltően szerepel a Premier League idei szezonjában, viszont a hétvégi városi derbin itt a lehetőség javítani, hiszen a Bajnokok Ligája-kvalifikáció is a tét számukra.

A hét közben mindkét manchesteri csapatnak kupamérkőzése volt, ami után a Citynél készülhettek jobb hangulatban a vasárnapi összecsapásra. A vörös ördögök 1-1-es döntetlenje kevés volt az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, hogy továbbjussanak a Liverpool ellen, a kékek azonban a Dinamo Kijev elleni második mérkőzésen egy gólnélküli döntetlennel is könnyedén kiharcolták a negyeddöntőt a Bajnokok Ligájában.

Van Gaal munkáját az EL búcsú mellett a személyével kapcsolatos pletykák is nehezítik, egy hétvégi esetleges vereséggel pedig amellett, hogy a Bajnokok Ligája-indulástól is távolabb kerülne a MU, a holland tréner állása is még nagyobb veszélybe kerülhet.

-Négy ponttal állunk mögöttük, tehát mindenféleképpen nyernünk kell, különben tovább nő a különbség, a szezon vége pedig egyre jobban csak közeledik. Azt gondolom, hogy hét pont különbséggel és nyolc mérkőzéssel a befejezés előtt nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk a Bajnokok Ligájában való indulást illetően. Így is megmaradna az esélyünk, viszont a West Ham is előttünk van még, akik nagyon jó formában vannak – nyilatkozta Louis Van Gaal a football365.com honlapon.

– Erről nem szeretnék beszélni. Minden egyes alkalommal, amikor veszítünk a bajnokságban vagy az Európa Ligában, ezt megkérdezik tőlem. Miért? – kérdezett vissza a holland tréner arra az újságírói felvetésre, hogy José Mourinho érkezhet a helyére, annak ellenére, hogy még bő egy évig élő szerződése van a Unitednél.

– Három éves szerződésem van jelenleg, ami még jövő nyárig érvényes. Négy hónappal ezelőtt már önök megírták, hogy ki vagyok rúgva. Négy hónapja volt ez, és én még mindig itt vagyok. Ön szerint normális az, hogy folyamatosan ezt kérdezik tőlem? Az elvárások túl magasak, a szezon előtt azt tűztük ki célul, hogy a dobogón végzünk a bajnokságban, ami már előrelépés az előző évhez képest – zárta ingerülten az interjút a 2009-ben legjobb holland edzőnek választott tréner.

Olvasói sztorik