Nemzetközi foci

Jön a negyedik csere az olimpián

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) engedélyezte a riói olimpia labdarúgótornáján, hogy a csapatok negyedik cserét hajtsanak végre, amennyiben hosszabbítás van a találkozón

A FIFA honlapja arról számolt be, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében a változtatást az ötkarikás játékok mellett a novemberben kezdődő U20-as női vb-n (Pápua Új-Guinea) és a decemberi klubvilágbajnokságon (Japán) tesztelik.

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) két hete adott zöld utat a negyedik cserelehetőség tesztelésének. Az IFAB cardiffi ülésén emellett kétéves tesztelési időszakot szavazott meg a játékvezetők döntését segítő videotechnológiának, valamint döntött a „tripla büntetés” eltörléséről: eddig ha egy futballista a 16-oson belül szabálytalanságot követett el, s azért az ellenfél büntetőhöz jutott, őt kiállították, emellett eltiltották a következő meccsről. Mostantól a jogos büntető mellett csak sárga lap jár abban az esetben, ha a bíró megítélése szerint labdára irányult a szerelési kísérlet. Apróbb szabálymódosítást jelent az IFAB korábbi döntése nyomán, hogy a középkezdést nem muszáj előre elvégezni, illetve a sérült játékost a pályán is lehet majd ápolni.

Olvasói sztorik