Nemzetközi foci

Dárdai nem álmodozik, de a Hertha magasra tör

Már a Reuters is Dárdait méltatja, a berliniek 1999 óta először végezhetnek dobogós helyen a Bundesligában.

A Hertha BSC remek szereplése sokakat meglepetésként ért, hiszen a fővárosiak az elmúlt években inkább a kiesés elkerülése ellen, mintsem a Bajnokok Ligáját érő helyek eléréséért küzdöttek. A tavaly éppenhogy bennmaradó kék-fehérek az idei szezon hajrájához közeledve három pont előnnyel állnak a német Bundesliga harmadik helyén.

A látványos javulásra a Reuters is felfigyelt, és nem meglepő módon ők is a magyar edzőt látják a sikeres szereplés legfontosabb figurájának. A hírügynökség szerint a csapatban játékosként 14 szezont lehúzó Dárdai sikeresen átültette a rá labdarúgóként és trénerként is oly jellemző győzni akarás képességét a mostani játékoskeretbe. A britek a magyar szakember nagy érdemeként említik azt is, hogy a várakozásokon felüli kezdés után is a földön tudta tartani a futballistáit, nem hagyott nekik időt az álmodozásra, valósággal győzelemtől győzelemig hajtotta a csapatot.

– Nem vagyok egy álmodozó típus – kezdte nyilatkozatát a 40. születésnapját a héten ünneplő Dárdai. – Természetesen mindnyájunknak vannak vágyai, de ahhoz, hogy ezek valóra is váljanak, továbbra is rendkívül keményen kell dolgoznunk. Nyolc meccsünk maradt hátra, lassan elérkezünk a szezon kritikus szakaszához, most van leginkább szükségünk a szurkolóink biztatására.

A Reuters Dárdai mellett a csapat támadóit, Salomon Kalout és Vedad Ibisevicet emeli még ki, mint írják, a tizenkét góljával házi gólkirály Kalou a bosnyákban tökéletes csatártársra lelt, hiszen ketten együtt a csapat góljainak több mint feléért felelősek.

Az elmúlt nyolc hazai találkozóján veretlen Hertha szombaton a tizedik helyezett Ingolstadtot fogadja a berlini Olympiastadionban, míg a két közvetlen üldözője, a Schalke és a Mönchengladbach egymással csap össze.

Olvasói sztorik