Nemzetközi foci

Somalia alapemberré vált a franciáknál

Amennyiben sérülés nem hátráltatta a brazilt, majdnem mindig kezdőként lépett pályára a Toulouse-ban.

A Ferencváros exlégiósa négy évet töltött a kilencedik kerületieknél, ez idő alatt pedig közönségkedvencé vált. Meghatározó tagja volt a zöld-fehér csapatnak, viszont sokan féltették őt a franciaországi kalanddal kapcsolatosan, mondván technikailag nem annyira képzett, hogy helyt álljon egy a magyarnál sokkal erősebb bajnokságban. Toulouse-ba igazolása óta már több mint fél év eltelt: nézzük, hogyan szerepel a brazil focista és a csapata a francia bajnokságban!

Az eltelt harminc mérkőzésből csupán ötöt sikerült megnyerniük a lila-fehéreknek, ami a tabella utolsó előtti helyére elegendő. Jelenleg hét pont a hátrányuk a bennmaradást érő 17. pozícióhoz képest, ami nem túl biztató előjel a hátra lévő nyolc fordulót tekintve. A vezetőség edzőváltással próbálja felrázni a csapatot a véghajrára. Pascal Dupraz – aki Arribagét váltotta a kispadon – a Marseille elleni idegenbeli döntetlennel mutatkozott be a csapat élén, majd a tanítványai 4-0-ra verték a Bordeaux-t.

Az újonnan érkező edző az első mérkőzésén a kezdőben számított Somaliára, majd csereként lépett pályára, így a brazil légiós a szezonban már 25 meccset játszotta a francia élvonalban. A legtöbbször jobbhátvédként számításba vett játékos jó teljesítményét mi sem mutatja jobban, minthogy a 25 mérkőzés nagy részén (20) kezdőként lépett pályára. Összesen 1837 percet töltött a gyepen, amivel a hatodik legtöbbet foglalkoztatott játékos a keretben. Ezeken a mérkőzéseken két gólpasszt és két sárga lapot jegyzett a 27 éves játékos. A bajnokságban góllal még adós – hiszen egyelőre még csak a saját csapatának kapujába sikerült betalálnia, éppen nemrég a Marseille ellen -, viszont a Francia Kupa harmadik fordulójában már megzörgette az Entente csapatának hálóját az 5-0-ra megnyert mérkőzésen.

A transfermarkt.de adatai alapján a játékos piaci értéke is megnőtt a teljesítményének köszönhetően. A korábban 800 ezer euróra taksált értéke már közel a duplájára, 1,5 millióra növekedett.

Ezen adatok alapján mindenféleképpen elmondhatjuk, hogy sikerült alapemberré válnia Somaliának, és bizonyította, hogy jó képességű labdarúgóról van szó, és a magyar bajnokságtól erősebb sorozatban is megállja a helyét.

Olvasói sztorik