Nemzetközi foci

Sorozatban negyedszer lett bajnok a PSG

A sereghajtó Troyes otthonában nyertek 9-0-ra.

A sereghajtó Troyes otthonában aratott 9-0-s győzelmével a Paris Saint-Germain biztosította címvédését a francia labdarúgó-bajnokságban.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős párizsiak játékosai közül a svéd Zlatan Ibahimovic négy, az uruguayi Edinson Cavani két gólt lőtt – sőt kihagyott egy büntetőt is –, Adrien Rabiot és az argentin Javier Pastore egyszer volt eredményes, Matthieu Saunier pedig öngólt vétett.

A tabella utolsó helyén álló, hazai pályán nyeretlen Troyes az utolsó negyedórát emberhátrányban töltötte.

A 24. forduló vasárnapi játéknapját követően a PSG előnye 25 pont, vagyis behozhatatlan a második Monaco előtt, így eldőlt, hogy sorozatban negyedik, története hatodik bajnoki címét szerezte. Ibrahimovic immár 27 találattal áll a góllövőlista élén.

A PSG mostani sikerével minden idők leggyorsabban megszerzett elsőségét gyűjtötte be az öt topbajnokság (spanyol, angol, olasz, német, francia) csapatai közül. Az eddigi rekordot a Bayern München tartotta, amely a német Bundesliga 2014–2015-ös idényében március 25-én ünnepelhetett. A bajoroknak akkor ez 27 mérkőzés után sikerült, ám a Ligue 1-ben kettővel több, vagyis húsz csapat szerepel.

A vonatkozó francia rekordot az Olympique Lyon tartotta: a 2006–2007-es szezonban öt fordulóval a vége előtt lett bajnok.

Olvasói sztorik