Nemzetközi foci

Laurent Blanc lesz a Manchester United edzője?

Zlatan Ibrahimovic követheti a PSG francia trénerét.

A Manchester United továbbra sem teljesít az elvárásoknak megfelelően – az Európa Liga-párharcban hátrányba került a Liverpool ellen, a bajnokságban pedig nincs európai kupaindulásra jogosító helyen –, ezért folyamatosan téma Louis van Gaal menedzser jövője. Sokáig José Mourinho, illetve a mostani másodedző, Ryan Giggs tűnt a két legesélyesebb utódjelöltnek, aDaily Star vasárnapi száma viszont bedobta a köztudatba Laurent Blanc nevét.

Az 50 éves edző mellett szól, hogy korábban játékosként sikeres időszakot töltött a Manchester Unitednél. A kiváló védőt mindig nagyra tartotta a klub emblematikus alakja, Sir Alex Ferguson, aki napjainkban is az Old Traffordon tevékenykedik… Egy adalék: remek vezetői tulajdonságai miatt Le President a franciák egykori világ- és Európa-bajnok válogatott hátvédjének egyik beceneve.

A váltás ellen szól, hogy jelenlegi klubcsapata, a Paris Saint-Germain élén rendkívül sikeres, a Chelsea búcsúztatásával bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

Amennyiben Blanc mégis engedne a csábításnak, és Manchesterbe költözne, követhetné őt 34 éves csatára, a svéd Zlatan Ibrahimovic, akinek szerződése a jelenlegi szezon végén lejár Párizsban.

Louis van Gaal nemrégiben azt nyilatkozta, hogy majd az idény végén értékeli a saját helyzetét. „Mindig értékelem magamat, úgyhogy ez nem jelent problémát. A saját magamba vetett hitem nem feltétlenül pozitív, mert a média már három hónapja a kirúgásomról beszél. Pedig még mindig három sorozatban vagyunk versenyben, és számos kollégám nem mondhatja ezt el magáról. Az FA Kupa megnyerése menthetné meg a szezonunkat? Az Európa Liga is megmenthetné a szezonunkat, és az is, ha az első négyben végeznénk a bajnokságban. Mindez még mindig lehetséges. Nagyon nehéz, tudom. De még mindig lehetséges” – fejtegette Van Gaal.

Olvasói sztorik