Nemzetközi foci

Harapott vagy nem harapott Diego Costa?

Guus Hiddink és az ellenfél is megvédte a Chelsea spanyol játékosát.

A Chelsea szerdán kiesett a Bajnokok Ligájából, miután Londonban is kikapott a Paris Saint-Germain együttesétől, majd szombaton a FA Kupától is búcsúzott. A világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatának negyeddöntőjében az Everton a korábbi Chelsea-játékos, a belga válogatott Romelu Lukaku duplájával győzött 2-0-ra.

A második találat után kitört a balhé a pályán: Diego Costa azért kapott piros lapot, mert állítólag megharapta ellenfelét.

Természetesen a brit sportsajtó vasárnap ezzel az esettel van tele. A The Telegraph cikkéből kiderül: Roberto Martinez, a liverpooliak edzője beszélt Barryvel a történtekről a mérkőzés után, a középpályás pedig azt mondta, Costa nem harapta meg.

Guus Hiddink még viccelődött is: a dühkezeléssel kapcsolatban megjegyezte, hogy majd megnéznek együtt egy Jack Nicholson-filmet a spanyol csatárral. Amikor komolyra fordította a szót, azzal vádolta az Everton játékosait, hogy provokálták Costát, aki nem volt teljesen egészséges, mégis játszani akart a negyeddöntőben.

„A meccs során szinte végig üldözték, mentek utána, mert ők is tudták ezt. Ez még a szabályok határain belül volt” – mondta Hiddink.

A Chelsea szóvivője a klub Twitter-oldalán kifejtette, hogy Costa beszélt a vezetőkkel a meccs után, és sajnálatát fejezte ki a reakciója miatt, ami végül kiállításhoz vezetett, de világosan leszögezte, hogy nem harapta meg ellenfelét.

Barry egyébként nem sokkal később maga is pirosat kapott, mivel a Cesc Fabregas elleni szabálytalanságért begyűjtötte második sárgáját.

Internetes rajongói oldalára a következőket írta: „Láttam, hogy sokat beszélnek az esetről, ami Diego Costa és köztem történt a tegnap esti meccsen. Szeretném leszögezni, hogy nem harapott meg.”

Barryt dicsérték a reakciója miatt, illetve azért, mert a pályán nem próbálta eljátszani, hogy a spanyol megharapta.

Az újságírók persze a londoni Kékek jelenlegi idényéről is kérdezték a holland menedzsert.

„Nehéz dolog ez, mert a siker ebben a sorozatban az, ha döntőt játszhattunk volna, és megnyerjük azt. De reálisnak kell lennünk. Ez az év számunkra nem januárban kezdődött. Decembertől már nagyon nehéz dolgunk volt, ami a trófeákat illeti. A sikert nálunk az FA Kupa vagy a Bajnokok Ligája megnyerése jelenti” – folytatta Hiddink.

„Decemberben a klubnál mindenki izzadt, olyan helyen állt a csapat a bajnokságban. Soha nem lehet tudni, hogy a Premier League-ben hol végzel. Más ligákban rossz idénykezdet esetén a nagy klubok odaérhetnek a harmadik, negyedik vagy ötödik helyre. A Premier League azonban más” – vélekedett a holland.

Olvasói sztorik