Nemzetközi foci

Fuchs: „A Bundesliga unalmas”

Kemény kritikát fogalmazott meg a német bajnokságról a Leicester City hátvédje.

– A német bajnokság unalmas és egyáltalán nem olyan izgalmas és kiszámíthatatlan, mint a Premier League – nyilatkozta a Bild am Sonntagnak Christian Fuchs, aki hét évet játszott Németországban a Bochum, Mainz és Schalke színeiben, mielőtt a Leicester Cityhez igazolt volna 2015-ben.
– Őszintén azt gondolom, hogy a Bundesliga elég szürke, a Bayern München például a meccsek 95%-át megnyeri. Angliában ez nem fordulhat elő, a mérkőzések színvonalasabbak és bármelyik csapat legyőzheti a másikat – mondta Fuchs, aki ebben a szezonban alapember a Leicesterben, és nagy szerepet játszik a menetelésben.
A 29 éves hátvéd lenyűgözőnek ítéli csapata teljesítményét ebben a szezonban, a klubban és az öltözőben csodálatos hangulat uralkodik, és mindenki hisz abban, hogy bajnok lehet az együttes.
– Ez természetesen elsősorban a kemény munka eredménye. Nagyon jó a csapaton belüli összetartás, mindenki harcol és fut egymásért és a csapatért is, senkiben sincs irigység. Több nagyszerű gárda is szerepel a ligában, viszont mi is ugyanolyan jók vagyunk, ezt már sikerült bebizonyítanunk. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben az együttesben játszhatok – zárta mondandóját az osztrák játékos.

Olvasói sztorik