Nemzetközi foci

Buffon három percre a rekordtól

Péntek esti győzelmével újfent rekordot állított fel az olasz címvédő Juventus, sőt mi több, legendás kapusa is egy történelmi tett küszöbén áll.

Az olasz bajnokság 29. fordulójának nyitómérkőzésén a Juventus 1-0 arányban múlta felül a Sassuolo csapatát, így a korábbi 15 meccsen át tartó győzelmi sorozat után újabb olasz bajnoki rekordot adtak át a múltnak. A zebrák ugyanis sorozatban tíz bajnoki mérkőzést tudtak le kapott gól nélkül, amivel megdöntötték az 1993/94-es Milan és az 1972/73-as Juventus kilenc mérkőzéses csúcsát.

Gianluigi Buffon, a torinóiak hálóőre ezzel már 926 perce sikeresen őrzi kapuját a góltól a Serie A-ban, a péntek esti mérkőzésen megelőzte legendás elődjét, Dino Zoffot, és már második a talján örökranglistán. Az olasz válogatott kapusa mindössze három percre van az egykori Milan-hálóőr Sebastiano Rossi rekordjától, amit a jövő vasárnapi, Torino elleni városi derbin adhat át a múltnak.

A Juventus trénere, Maximiliano Allegri is Buffont éltette a mérkőzés után:

– Gigi megérdemli ezt a rekordot, talán mindenkinél jobban. Egy lenyűgöző pályafutást tenne vele még kiemelkedőbbé. Csodálatos lenne, ha a rekorddöntés pillanatában a játék megállna egy pillanatra, és tapsvihar éltetné Buffont, persze ehhez még további négy percig ki kell húznia kapott gól nélkül – nyilatkozta Allegri a goal.comnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik