Nemzetközi foci

Thomas Müller: A Barcelona nem jobb csapat a Bayern Münchennél

A német csatár szerint minden esélyük megvan ahhoz, hogy bezsebeljék mindhárom címet az idén.

A bajorok az előző Bundesliga fordulóban a Borussia Dortmund ellen játszottak gól nélküli döntetlent, ezzel megtartották öt pontos előnyüket Reusékkal szemben, és közel állnak ahhoz, hogy begyűjtsék sorozatban a negyedik bajnoki címüket.
A Barcelona is az élen van a spanyol bajnokságban, mögöttük nyolc ponttal van lemaradva a második helyen lévő Atletico Madrid. A bajnokságon kívül mindkét csapat versenyben van még a Bajnokok Ligájában, valamint a hazai kupasorozatukban, a triplázás lehetősége tehát Messiéknek és Mülleréknek is fenn áll.
„Nem gondolom, hogy a Barcelona jobb csapat lenne, mint mi – válaszolta a német támadó a Sport1.de honlapnak arra a felvetésre, hogy a Barcelona a világ legjobb csapata. Természetesen hétről hétre láthatjuk, hogy milyen jó csapatuk van, viszont ők is láthatják, hogy mi milyen erősek vagyunk. A csúcspárosítás minden bizonnyal az lenne, ha összesorsolnának bennünket a katalánokkal.”
Pep Guardiola a szezon végén elhagyja a bajorokat és a Manchester Citynél folytatja pályafutását, de előtte minden esélye megvan ahhoz, hogy triplázzon jelenlegi csapatával, mint ahogyan tette azt Jupp Heynckesse a csapat 2013-ban.
„ Óriási fejlődésen ment keresztül a klub, és nagyon különleges érzés, hogy minden évben versenyben vagyunk a triplázásért folyó küzdelemben. Ez azonban természetesen hihetetlenül nehéz feladat,ezt pontosan mutatja az is, hogy csak egyszer sikerült ez a klub 116 éves történelme során.”
A német csapatnak a Juventus ellen kell továbbjutnia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután az első mérkőzésen 2-2-es döntetlent értek el Torinóban.
A visszavágóra jövő hét szerdán kerül sor az Allianz Arénában. „Jobban örültem volna, ha nem telt volna el ennyi idő a két mérkőzés között. A 2-2 utólag nem mondható jó eredménynek, győznünk kellett volna Torinóban”- zárta mondandóját Müller.

Olvasói sztorik