Nemzetközi foci

Mascherano: Nem kell az ajándék-büntető

A Barcelona védőjét nem érdekli a góltalansága, és nem fog elvállalni egy tizenegyest csak azért, hogy megtörje azt.

Az argentin válogatott Javier Mascherano 2010 nyarán csatlakozott a Barcelonához, azóta több mint 200 tétmeccsen lépett pályára, gólt azonban eddig még nem sikerült szereznie a katalánoknál. A középpályásból védővé lett Mascheranónak természetesen nem elsődleges dolga a góllövés, de korábban azért a River Plateben és a Liverpoolban is betalált a játékos, az argentin nemzeti csapatban pedig már három gólnál tart a védő, aki 2008 márciusában, a Reading elleni 2-1-es Liverpool-siker alkalmával talált utoljára a hálóba klubmeccsen.

Gerard Pique elmondása szerint Mascherano visszautasította a büntetőrúgás lehetőségét a Barcelona múlt heti, 5-1-es győzelemmel végződő Rayo Vallecano elleni összecsapáson. A tizenegyeshez végül Luis Suárez ált oda, aki a kapusba bombázta azt.

– Mondtuk Mascheranónak, hogy vállalja el a büntetőt, de vagy nem volt meg hozzá a kellő magabiztossága, vagy csak nem érdekli őt ez az egész góltalanság, mindenesetre visszautasította a lehetőséget – nyilatkozta Pique a goal.comnak.

Olvasói sztorik