Nemzetközi foci

Szexvideós zsarolás: Benzema egy lépéssel közelebb az Európa-bajnoksághoz

Még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy részt vehessen a hazájában rendezendő Európa-bajnokságon Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott labdarúgója, miután pénteken a szexvideós zsarolási ügyben feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy a 28 éves játékos újra találkozhat és beszélhet az ügy sértettjével, válogatottbeli társával, az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuenával – ezt eddig megtiltották neki.

A futballista ügyvédei ugyanakkor elmondták: védencük változatlanul vádlott maradt, de ők lázasan dolgoznak azon, hogy bizonyítsák ártatlanságát. Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. A Real Madrid labdarúgója vallomásában tagadta, hogy látta a szóban forgó felvételt.

Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza azt. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban, amely idén nyáron házigazdaként szerepel az Eb-n.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik