Nemzetközi foci

Csótányként szaladgáltak a kokainozó játékosok

„Bejött az egyik vezető az öltözőbe, és közölte, hogy itt vannak a doppingellenőrök, szóval aki úgy érzi, hogy pozitív tesztet produkálna, az azonnal menjen haza. Nem fogok hazudni, voltak néhányan, akik felálltak és hazamentek.”

Curtis Woodhouse, egykori U21-es angol válogatott játékos több Twitter-bejegyzésében számolt be arról, hogy milyen doppingszert hogyan használnak az angol kluboknál.

Mielőtt rátérnénk Woodhouse leleplező tweetjeire, ismerkedjünk meg vele kicsit. Gyerekként fiútestvéreivel sokat focizott, de mindig is Nigel Benn és Mike Tyson bokszolókért rajongott. Ennek ellenére focistának állt, játszott többek között a Sheffield Unitedben, a Birmingham Cityben, a Peterborough Unitedben és a Hull Cityben, valamint négy alkalommal az angol U21-es válogatottban is – írja cikkében a vs.hu.

Viszont mindig is a boksz hozta igazán lázba, már gyerekként rengeteget verekedett az iskolában, többnyire azért, mert rasszista csúfolódások érték. Focistaként is gyakran járt verekedni edzések után, elmondása szerint mintegy száz utcai harcban vett részt. Majd elege lett a labdarúgásból, és profi bokszolónak állt. 29 meccséből 22-t megnyert, ebből 13-at kiütéssel, angol bajnok volt, WBO interkontinentális címmeccset is vívhatott, de akkor kikapott. Utoljára 2014 júniusában bokszolt, azóta visszatért a focihoz, jelenleg az angol sokadosztályú Hull United edzője.

A még mindig csak 35 éves Curtis Woodhouse a Marija Sarapova-féle doppingbotrány után kezdett el a Twitteren arról posztolni, hogy az angol élvonalbeli kluboknál is mindennapos a dopping, méghozzá kokain formájában, és gyakran a klubvezetők is tudnak róla.

– Volt olyan klub, ahol bejött az egyik vezető az öltözőbe, és közölte, hogy itt vannak a doppingellenőrök, szóval aki úgy érzi, hogy pozitív tesztet produkálna, az azonnal menjen haza. Nem fogok hazudni, voltak néhányan, akik felálltak és hazamentek.

Woodhouse azt írta, hogy a focisták azért használnak nagyrészt kokaint, mert az 48 óra alatt kiürül úgy a szervezetből, hogy nem lehet egy sima doppingvizsgálattal kimutatni.

– Éppen ezért a hétvége után a hétfő sokaknak orosz rulett volt. Ők, mint a csótányok, úgy szaladgáltak fel és alá, amikor megtudták, hogy megjöttek az ellenőrök, kitört a pánik ilyenkor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik