Nemzetközi foci

A belga szurkoló poénkodott a Wolfsburg szponzorával, kivezették a biztonságiak

A Wolfsburg kedden este hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Gentet, így 4-2-es összesítéssel, története során először bejutott a nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Ám egy belga szurkolónak nem csak a vereség és a kiesés miatt volt szomorú az este. A vendégek egyik drukkerét ugyanis kiemelték a biztonságiak a szektorból, és kivezették a stadionból. Hogy mi volt a szurkoló bűne? Nem petárdázott vagy verekedett, hanem egy transzparenst tartott fel, amelyre németül – szabad magyar fordításban – ez volt írva: „Mi nem csalunk a szoftverekkel.”

A belga drukker a Wolfsburg főszponzora, a Volkswagen dízelbotrányára utalt. A német autógyár olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amelynek segítségével kijátszották a károsanyag-kibocsátásról szóló amerikai előírásokat. A VW elismerte a csalást, az ügy világszerte mintegy 11 millió gépjárművet érint, ezek közül 8,5 milliót az Európai Unióban adtak el.

A németek azonban nem vették a – szerintünk kreatív – poént a belga drukkertől, aki gyakorlatilag hiába utazott Belgiumból Wolfsburgba, nem tudta végignézni a meccset – írja cikkében a vs.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik