Nemzetközi foci

Távozik az angol szövetségi kapitány, ha a szurkolók azt szeretnék

De csak az Európa-bajnokság után...

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy a nyári, franciaországi Európa-bajnokság után távozik posztjáról, ha a szurkolók azt szeretnék.

A 68 éves edző szerződése lejár a torna után, és bár szeretne maradni, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokságon is ő irányíthassa az együttest, a brit Talksport rádióállomásnak azt nyilatkozta: ha sokan azt akarják, akkor kész megválni a kapitányi poszttól.

„Ha eljön az idő, hogy távozzak, és átadjam valaki másnak a helyemet, akkor meg fogom tenni. Nem szeretnék búcsúzni, de nem fogok kapaszkodni a székembe. Ez egy fontos feladat, hiszen a labdarúgás létfontosságú ebben az országban, sok embert érdekel. A szövetségi kapitánynak körültekintőnek kell lennie, mert a rengeteg rajongó miatt óriási a felelőssége” – vélekedett Hodgson.

A tapasztalt edző eddig nem ért el kimagasló eredményeket az angol válogatottal, hiszen a 2012-es Európa-bajnokságon a negyeddöntőben, a 2014-es világbajnokságon pedig a csoportkörben búcsúzott. Ennek ellenére úgy fogalmazott: bármi történik, elégedetten távozik majd, mert a játékosok sokat dolgoztak az irányításával, ami jó alap lehet az utódjának.

Az idei Európa-bajnokságon az angolok Oroszország, Szlovákia és Wales együttesével találkoznak a B-csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik