Nemzetközi foci

Conte kívánságlistája: három középpályás

A jelenleg az olasz válogatottat irányító szakember nyáron a Chelsea-hez édesgetné Vidalt, Nainggolant és Cuadradot is.

Kapcsolódó cikkek

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, Antonio Conte nagyon közel áll ahhoz, hogy nyártól a Chelsea menedzsereként tevékenykedjen. A temperamentumos tréner a napokban az angol klub vezetőségével találkozott, ahol a hírek szerint nem csak Conte fizetési igényeiről (évi hat és fél millió fontos gázsit emlegetnek) esett szó, de az olasz mester benyújtotta több játékost érintő kívánságlistáját is. Korábban Leonardo Bonuccit, a Juventus olasz válogatott védőjét emlegették, mint Conte elsődleges kiszemeltjét, most azonban új nevek bukkantak fel: Arturo Vidal, Radja Nainggolan és Juan Cuadrado az állítólagos lista első három helyezettje.

Arturo Vidal kulcsfigurája volt Conte rekordokat döntögető Juventusának, köztudottan remek viszonyt ápol az olasz mesterrel, de a Bayern München pont most nyáron igazolta le a középpályást az olasz klubtól, kérdés, elengednék-e ilyen rövid idő után a csupaszív játékost. Guardiolánál mindenesetre nem alapember a chilei, de a bajorok következő edzője talán másként gondolkozik majd Vidallal kapcsolatban.

Nainggolan az AS Roma egyik kulcsfigurája, a 15 millió euró környékén igazolt játékost aligha engednék el busás haszon nélkül a farkasok. A belga válogatott ráadásul ugyanazon a poszton játszik, mint Vidal, így kívánságlista ide vagy oda, valószínűleg csak az egyik játékost kaphatja meg Conte.

Juan Cuadrado esete annyiban különbözik a másik két játékosétól, hogy a kolumbiai már elve a Chelsea játékosa, csak kölcsönben szerepel a Juventusnál. Hiába akarják tehát mindenáron megszerezni a szélvészgyors szélsőt a zebrák, és hiába adott hangot maradási szándékának több ízben maga Cuadrado is, a mikrofonfrizurás labdazsonglőrnek aligha lesz választása, ha Conte tényleg a csapatában akarja tudni őt.

Olvasói sztorik