Nemzetközi foci

Vallomás! Hét meleg Premier Leauge-játékos neve is kiderülhet

Amal Fashanu, a korábbi labdarúgó, John Fashanu lánya a BBC-nek adott interjújában olyan meleg labdarúgókról beszélt, akik a Premier League-ben szerepelnek, márpedig az angol legfelsőbb ligát erősen homofób közegnek állítják be.

Fashanu kisasszony találkozott többükkel, hisz nemcsak apja, hanem unokatestvére, Justin Fashanu is focista volt, utóbbi azonban 1998-ban öngyilkos lett, miután egy 17 éves fiú szexuális zaklatásáért kitoloncolták az Egyesült Államokból, majd angliai otthonában felakasztotta magát.

Az interjú az Adam Johnson-féle szexbotrány – a korábbi angol válogatott focista egy 15 éves kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot – apropóján született, hogy a labdarúgók családjai miként sínylik meg a botrányba keveredett focisták meghurcolását. Amal Fashanu szerint mély és sötét bugyrai vannak az angol labdarúgás világának.

– Idővel egyre több játékosról derül majd ki, hogy homoszexuális. Én magam hetet ismerek, akik a Premier League-ben játszanak. Sohasem árulom el, hogy kik azok, de addig még rettentően magas falakat kell ledönteni – mondta a BBC Radiónak Amal Fashanu, aki szerint a címlapok és az emberek pletykái nagyon fájó sebeket tudnak ejteni.

forrás: www.blikk.hu

Olvasói sztorik