Nemzetközi foci

Újra Barca-mezbe öltözik a legenda – Puyol gálameccsen szerepel

Kapcsolódó cikkek

Carles Puyol ismét magára ölti a gránátvörös-kék mezt, és visszatér a gyepszőnyegre a Barcelona színeiben, miután a klubot képviselő Legends elnevezésű csapatban játszik április elején Mexikóban a Qerétaro ellen. Puyol még 2014 nyarán vonult vissza, azóta nem lépett pályára semmilyen hivatalos mérkőzésen – számolt be az Eurobarca.

A mérkőzés nem fog hiányt szenvedni a klasszisokból. Mexikói oldalon olyan nevek lépnek pályára, mint Oswaldo Sánchez, Luis Hernández, Tilón Chávez, Ramón Ramírez vagy a világbajnokságokról ismert gólvágó, Jared Borgetti. A Legends névre hallgató öregfiúk-csapatban pedig többek között szerelést húz Ronald de Boer, Jari Litmanen, Simao Sabrosa, Sonny Anderson, Belletti, Deco, Edmilson és Carles Puyol is.

A katalán klub legendája, aki még 2014 nyarán vonult vissza a labdarúgástól sorozatos sérülései miatt, először lép pályára a visszavonulása óta. Amint az ismert, Puyol azóta volt Zubizarreta korábbi sportigazgató asszisztense, született már két gyermeke is, ám hivatalos jellegű találkozón nem futballozott azóta, mióta szögre akasztotta a stoplist.

A Legends trénere egyébként az a José Mari Bakero lesz, aki előbb a Dream Team oszlopos tagja volt, majd Mexikóban fejezte be a profi pályafutását 1997-ben.

Olvasói sztorik