Nemzetközi foci

Premier League: döntetlen az észak-londoni derbin

A Leicester Citynek kedvez az eredmény.

A második helyen álló Tottenham Hotspur hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az észak-londoni ősi rivális Arsenal ellen az angol bajnokság 29. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Komoly szurkolói összecsapások előzték meg a meccset a White Hart Lane közelében. A lóháton érkező rendőrök kénytelenek voltak közbeavatkozni, sőt azzal fenyegetőztek, hogy a vétkeseket nem engedik be a stadionba.

A legutóbbi három tétmérkőzését elveszítő Arsenal – Aaron Ramsey parádés, sarokkal szerzett góljával – került előnybe az első félidő hajrájában. A vendégek a fordulást követően Francis Coquelin kiállítása miatt az 55. percben emberhátrányba kerültek, amit a Tottenham gyorsan kihasznált: előbb egy szöglet után Toby Alderweireld egyenlített a hatvanadik percben, majd két perccel később Harry Kane fantasztikus lövéssel a vezetést is megszerezte csapatának.

A Tottenham ennek ellenére nem tudta otthon tartani a három pontot, Alexis Sanchez ugyanis a 76. percben egyenlített, igaz, Hugo Lloris, a Tottenham kapusa foghatta volna a lövést. A chilei támadó október 17. után volt ismét eredményes a Premier League-ben.

A döntetlennel megmaradt a két csapat közti hárompontos különbség, de a meccs igazi nyertese a listavezető Leicester City…

Premier League, 29. forduló:

Tottenham Hotspur – Arsenal 2-2 (0-1)

Később:

Chelsea – Stoke City 16.00

Everton – West Ham United 16.00

Manchester City – Aston Villa 16.00

Newcastle United – Bournemouth 16.00

Southampto – Sunderland 16.00

Swansea City – Norwich City 16.00

Watford – Leicester City 18.30

Vasárnap játsszák:

Crystal Palace – FC Liverpool 14.30

West Bromwich Albion – Manchester United 17.00

Olvasói sztorik