Nemzetközi foci

Sánchez: Hiányzik valami ahhoz, hogy bajnokok legyünk

Az Arsenal hatalmas lehetőséget szalasztott el a felzárkózásra, miután szerda este kikapott hazai pályán a Swansea ellen a Premier League 28. fordulójában.

Arsene Wenger csapata képtelen volt csökkenteni a Leicesterrel szembeni hátrányát, így továbbra is hat pont távolságra van a listavezetőtől, a Swansea ellen pedig sorozatban harmadik vereségüket könyvelhették el az Ágyúsok, miután múlt héten vereséget szenvedtek a Barcelona és a Manchester United ellen is.

Alexis Sánchez, a csapat egyik legnagyobb sztárja úgy gondolja, hogy az együttesben nincs meg az arra való képesség, hogy bajnok legyen, hiányzik az a plusz, ami rendszeresen győzelemre vezetné a gárdát. A chilei támadó hozzátette, szerinte tehetsége alapján ez a keret képes lenne bajnokságot nyerni, de nem vágynak eléggé a sikerre, és nem bíznak eléggé önmagukban. Szerinte minden meccsen olyan önbizalommal kellene pályára lépniük, mintha már a kezdő sípszótól 1-0-ás előnyben lennének, és ha így tesznek, akár komoly eredmények elérésére is képesek lehetnek.

Sánchez kritikája talán még épp időben érkezett, az Arsenal ugyanis létfontosságú mérkőzést játszik szombaton, a jelenleg a tabella második helyén álló Tottenham ellen, a rangadó pedig nagyon fontosnak bizonyulhat a bajnoki versenyfutás végeredménye szempontjából.

Olvasói sztorik