Nemzetközi foci

Van Gaal bekeményített: hagyják békén Rashfordot!

A holland szakember szerint az ifjú titánnak olyan személyisége van, hogy meg tud birkózni a hirtelen jött népszerűséggel.

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal úgy gondolja, hogy Marcus Rashfordnak olyan személyisége van, ami segít neki abban, hogy megbirkózzon a hirtelen jött hírnévvel járó nyomással, de azt szeretné, ha a média békén hagyná a csatárt.

Rashford egy emlékezetes duplával tette le a hírnevét a debütáló meccsén a Midtjylland ellen az Old Traffordon. A sérült Anthony Martial távollétében megtartotta a helyét a kezdőcsapatban, és egészen elképesztő módon a 18 éves játékos újra duplázni tudott vasárnap az Arsenal ellen. Az utánpótlás csapatból felhívott futballista az Ágyúsok ellen mutatott teljesítményével a ‘Meccs embere’ díjat is bezsebelte a Twitteren tartott szavazás után (82 százalékkal), és azóta a ‘Hónap játékosa’ szavazásban is a nevezettek között van. Nem rossz…főleg, ha azt nézzük, hogy egy pár hete még csak az U18-as csapatban játszott.

Rashford abban bízik, hogy szerdán is játszhat majd a Watford elleni bajnoki mérkőzésen, Van Gaal pedig pozitívan beszélt róla a keddi sajtótájékoztatóján, habár beismerte, örülne ha a sajtó nem esne túlzásokba.

– Először is, úgy gondolom, hogy a médiának békén kell hagynia a srácot. Amikor a háza előtt vártok és hasonlók, nem hiszem, hogy ez jót tesz egy 18 évesnek. Adjatok neki időt, hogy 18 éves lehessen, mi is ez alapján próbálunk vigyázni rá. Nagyon szerény srácról van szó, úgyhogy szerintem kezelni tudja a helyzetet. Természetesen amikor ennyi figyelmet fordít valakire a média, akkor nem lehet megmondani hogyan fog reagálni a játékos. Marcus-nak nem szabad elszállnia – nyilatkozta Van Gaal.

forrás: manutdfanatics.hu

Olvasói sztorik