Nemzetközi foci

Négy válogatott játékosra is felfigyelt a világ legtekintélyesebb focimagazinja

Király, Böde, Dzsudzsák és Nikolics is felkerült a World Soccer TOP500-as listájára.

Kapcsolódó cikkek

2016-ban is közzétette a világ legtekintélyesebb labdarúgó-szaklapjának tartott World Soccer magazin a TOP500-as listáját. Mint azt a cikk írja: lehetetlen lenne összemérni, hogy a különböző bajnokságokban szereplő játékosok közül ki a legjobb a világon, így rangsorukat a leginkább „emlegetett”, nagy népszerűségnek örvendő, csapataikban leginkább meghatározó szerepet betöltő játékosok közül válogatták össze.

Ahogy tavaly, úgy idén is a legmeghatározóbb labdarúgókkal kezdték az elemzést – 50 játékos tartozik ide az angol, a német és a spanyol bajnokságból, negyven a francia és az olasz ligából, illetve 15–25 a közepes rangsorral bíró bajnokságokból.

A listán ezúttal négy magyar válogatott játékos is helyet kapott. Szerepel a névsorban Böde Dániel, a Ferencváros támadója; a válogatott csapatkapitány Dzsudzsák Balázs, a török Bursaspor légiósa; Király Gábor, a Szombathelyi Haladás válogatottsági rekorder kapusa; valamint Nikolics Nemanja, a lengyel Legia Warszawa 23 gólos csatára is.

Érdekesség, hogy mind a négyen újoncok a listán – minden bizonnyal sokat számított, hogy mindannyian részesei voltak a magyar válogatott Európa-bajnoki kijutásának.

Olvasói sztorik