Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Előjött a Bayern gyengéje, Guardiola nem tudja felépíteni a védekezést”

Vincze Ottót és Glázer Róbertet nem sokkolta egyik nyolcaddöntős eredmény sem.

Múlt kedden kezdődött a Bajnokok Ligája tavaszi eseménysorozata, a nyolcaddöntők odavágóit szerdáig le is játszották, pályára lépett tehát minden még talpon lévő csapat. A tapasztalatokról Vincze Ottót, a Ferencvárossal korábban Bajnokok Ligájában is megforduló visszavonult középpályást, valamint a korábbi szövetségi kapitányt, a magyar válogatottat 1991-ben irányító Glázer Róbertet kérdeztük. Elsőként a tizenegyszeres válogatott Vincze Ottó beszélt a Rangadó.hu-nak.

– Számomra egyik találkozó sem szolgáltatott óriási meglepetéssel. A Barcelona annak ellenére is nyerni tudott, hogy az Arsenal elég nagy ellenállást tanúsított. Jól szűkítették a területet a londoniak, de az várható volt, hogy mivel ők vannak hazai pályán, előbb-utóbb ki kell támadniuk kissé. Ahogy ez megtörtént, a katalánok kegyetlenül kihasználták azt, hogy több helyük maradt. A három zseni összehozta a gólokat – kezdte a rövidke barcelonai pályafutást maga mögött tudó Vincze, aki természetesen Messire, Neymarra és Suárezre utalt.

– Ami inkább váratlan eredmény volt, az a Manchester City idegenbeli sikere. Masszívabbnak gondoltam a Kijevet, így viszont már eldőlt a továbbjutás. A Bayern-meccsen voltak inkább fordulatok, ahol már 2-0-ra vezettek a németek, mégis 2-2-re mentette a Juventus. Újra kijött a müncheniek és főként Pep Guardiola azon gyengéje, hogy nem tudja helyesen felépíteni a védekezést. Ez már a Barcelonánál is sok esetben előfordult. Az előrejáték mindig minőségi, remekül tartják a labdát, de hátul komoly lyukak vannak. A torinoiak nagy nyomását nem bírta ki a Bayern. Ettől függetlenül szerintem tovább fognak jutni, de maguknak tették nehézzé a párharcot – vélekedett a három évet Győrben töltő középpályás.

– A Real római sikere sem igazán döbbentett meg, mint ahogy az első meccsen nyerő PSG is inkább tűnik favoritnak. Egyszerűen jobb csapat. Ami a végső győztes kilétét illeti, egyértelműen a Barcelona az esélyes, messze a világ futballja előtt járnak. Kihívójuk bárki lehet, de én a legszívesebben egy újabb Bayern-Barcát néznék meg. Aránylag simán jutottak tovább tavaly az elődöntőben a katalánok, ezért bizonyára fűti a visszavágás vágya a bőrnadrágosokat. Érdekes lenne egy összecsapás, ahol a labdatartás és a kreatív támadás dominál mindkét együttesnél, nem tűz és víz találkozna. Hasonlóan érdekes lenne még a PSG, de nem örülnék viszont egy Barcelona-Real Madridnak, abból látunk eleget. Az említetteken kívül mindenki más beállna védekezni, az pedig kevésbé látványos – mondta Vincze Ottó.

A BL nyolcaddöntőiről a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert is elmondta a véleményét.

– Nem tartom jó ötletnek, hogy egyszerre rendezzék a találkozókat, de mivel ez a helyzet, kénytelenek vagyunk kapcsolgatni a két közvetítő csatorna között. Bár előzetesen mindenki nagy reményeket fűzött a Roma-Real Madrid párharchoz, úgy éreztem, simán nyer a spanyol csapat – és így is lett. Ronaldóról az a hír járta, hogy komolyabb együttesek ellen nem eredményes, hát most megemberelte magát. A Románál Spalletti csalódást keltett, nem játszott szép focit az olasz együttes – kezdte Glázer.

– A Wolfsburg győzelme csalódás. A Gent ellen jómagam is játszottam, tudom, milyen fanatikus a közönségük, meglepetéscsapatnak vártam őket, de innen aligha van visszaút. A PSG-Chelsea igazán pikáns összecsapás volt. A londoniak már éledeznek, de azért még nem a tavalyi csapatot láthattuk. Akár ez is lehetett volna a forduló rangadója, de az idén nem képviseli azt a minőséget a kék gárda. Épp ezért nagyobb különbségű francia sikerre számítottam – értékelte a múlt keddi nyolcaddöntőt 1991 egyik szövetségi kapitánya.

Természetesen az Arsenal-Barcelonáról is szó esett.

– Ronaldóhoz hasonlóan Messi is eredményes tudott lenni, klasszis döntött. 40 percig volt meccsben az Arsenal, bár az alatt is azt éreztem, jobbak a vendégek. Simán tovább fog menni a Barca. A nagy szívfájdalmamra ezzel egyidőben játszott Juventus-Bayernről pedig az a véleményem, hogy sosincs jó hatással egy csapatra, ha év közben bejelentgetik az edzőcseréket. Ezt láthattuk most is, dekoncentrált lett a német csapat és már nem képesek ugyanarra, mint az ősszel. Ez persze igaz a Manchester Cityre is – vélekedett a győri legenda.

– Sosem voltam nagy híve a rotálásnak. Lehet takarózni a sérültekkel és a sok találkozóval, de a Citynél ez már óriási méreteket öltött – ezt már a Dinamo Kijev ellen küzdő angol csapatról mondta az edző. – Most úgy tűnik, nagy húzás volt, mert látszólag simán nyertek, pedig ha az ukránok csak egy kicsivel többet nyújtanak, akkor meleg lehetett volna a pite. Így viszont megérdemelte a kétgólos győzelmet a City.

Olvasói sztorik