Nemzetközi foci

Közel 400 milliárdba került az első nyolcaddöntős siker a Citynek

Megtörte a jeget az angol Manchester City a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. Szinte hihetetlen, de a sztárcsapat szerda estig még egyetlen meccset sem nyert a BL kieséses szakaszában, négyből négyszer legyőzte a Barcelona, ám ez a pechsorozat a Dinamo Kijev otthonában megszakadt.

Épp ideje volt felmutatnia egy apró sikert a legrangosabb klubsorozatban is a Citynek, ugyanis a klubot 2008 nyarán felvásároló katari Manszúr sejk sem hiába fizetett ki 210 millió fontot (82,2 milliárd forintot) az egyesületért, s költött azóta szinte felfoghatatlan mennyiségű pénzt, közel 1 milliárd fontot (391,4 milliárd forintot) játékosokra.

A 3-1-es sikert végül az argentin Sergio Agüeronak, a spanyol David Silvának és az elefántcsontparti Yaya Tourénak köszönheti a már szinte csak névlegesen angol csapat, illetve annak is, hogy az ukrán bajnokság szünetelése miatt a kijeviek december eleje óta nem játszottak tétmeccset.

– Nagyon boldogok vagyunk, mert jó eredményt sikerült elérni. Még nem lefutott a párharc, de szerintem idegenben két góllal nyerni több mint biztató. Sok helyzetet kihagytunk, és 2-1-nél talán kicsit megremegtünk, de végül sikerült megszerezni a harmadik találatot. Nagyon fontos, hogy évről évre fejlődjön a csapat a Bajnokok Ligájában. A meccs előtt elmondtam, hogy eddig balszerencsések voltunk, mert mindig a Barcelonát kaptuk a nyolcaddöntőben. Most remélem, a Dinamo ellen egy körrel tovább jutunk. A negyeddöntőben már Európa legjobb csapatai szerepelnek, ott bármi megtörténhet – nyilatkozta Manuel Pellegrini (62), a manchesteriek chilei menedzsere.

Olvasói sztorik