Nemzetközi foci

BL: Wenger feladta, szerinte eldőlt a párharc

Az Arsenal trénere 5 százalék esélyt ad csapatának továbbjutásra a Barcelona ellen.

Formalitásnak tűnik a március 16-ai visszavágó az Arsenal-Barcelona párharcban, miután a címvédő katalánok a kedd esti első mérkőzésen 2-0-ra nyertek Londonban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az angol csapat szurkolói egészen a hajráig reménykedhettek, a 70. percben ugyanis még 0-0 volt az állás, ezután azonban jött az ötszörös aranylabdás Lionel Messi, aki két góljával eldöntötte a találkozót, s valószínűleg a továbbjutás kérdését is.

Az Ágyúsok sorozatban hatodszor eshetnek ki a nyolcaddöntőben a BL-ben, ráadásul az előző három szezonban úgy búcsúztak, hogy már az első, hazai meccs után hátrányba kerültek, s hiába voltak eredményesek a visszavágón, ez kevés volt az üdvösséghez. Most Arsene Wenger vezetőedző úgy véli, 95 százalék, hogy a párharc eldőlt.

– Nagyon sajnálom a mai estét, mert úgy éreztem, volt területünk, hogy megverjük őket – mondta a francia tréner. – Úgy éreztük, nyerhetünk, mentünk előre, védekezésben azonban nem voltunk elég óvatosak, pedig tudtuk, hogy nem szabad engedni a kontráikat, melyekben a legveszélyesebbek.

Wenger úgy fogalmazott: az első gólra nincs bocsánat, annál csapata nagyot hibázott.

– Jobbak, mint mi, ezt mindenki tudja – mondta a Barcelonáról a szakember. – De úgy érzem, a meccset megnyerhettük volna, ha a végéig fegyelmezettek vagyunk.

A másik oldalon Luis Enrique annyira elégedett volt játékosai teljesítményével, hogy végig a pályán hagyta a kezdőcsapatot, egyet sem cserélt.

– Olyan jól mentek a dolgok, hogy nem mertem változtatni – indokolta döntését.

Messi úgy fogalmazott: nagyon jó eredményt értek el egy nagyszerű csapat ellen, amelyben jó néhány remek játékos futballozik. Hozzátette: még nem jutottak tovább, de két idegenbeli gólt nagyon nehéz ledolgozni. Luis Enrique a keddi siker után két nap szabadságot adott játékosainak, legközelebb csak pénteken kell edzésre jelentkezniük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik