Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csoda történt, európai kupameccset nyert meg egy angol csapat

Az Atlético emberelőnyben sem tudott győzni a PSV otthonában (0-0), míg a Manchester City gyakorlatilag elrendezte a Dinamo Kijev elleni továbbjutást (1-3).

Hollandiában is vége, megtartotta a 0-0-t a PSV.


Vége a kijevi meccsnek, 3-1-re nyert a Manchester City.


Alighanem eldöntötte a továbbjutást a Manchester City! 3-1! Yaya Touré osont közelebb és közelebb az ukrán kapuhoz egy szép kényszerítő után Fernandinhoval, majd a tizenhatos vonaláról lőtt, ballal védhetetlenül tekert a kapu jobb oldalába.


Eindhovenben Griezmann veszélyeztetett kétszer is, ám a PSV kapuvédője állta a sarat. A jelek szerint a madridiak már bánnák a döntetlent…


A 82. percben Sterling cselezgetett bal oldalt, majd gyönyörűen Yaya Touré fejére varázsolta a labdát, aki 5 méterről képes volt melléfejelni a pontos labdát…


A 79. minutumban Bujalszkij duplázhatott volna, Hartnak kellett megmentenie a Cityt…


Újabb nagy helyzet, egy ukrán kapu előtti kavarodásnál González bikázta volna ki, de pontosan Fernandinhót találta el, az erősen vágódó labda a kapu felé tartott, de a veterán hálóőr ezúttal a helyén volt.


Kis híján 1-3 Kijevben! David Silva a tizenhatoson belülről passzolt volna keresztbe, egy berohanó védő lábán felpattant, Sovkovszkij nem tudta fogni, de egy védője elé került a játékszer. Megúszta a Dinamo.


Yaya Touré és Fernando továbbra is hibátlanul passzol ma este.


Közelít az egyenlítéshez a Kijev! Veloso és Jarmolenko teremtett veszélyt, de a labda elment a kapu mellett.


Tíz emberrel a PSV. Pereiro negyed óra alatt kapott két sárga lapot, ez pedig azt jelenti, hogy annyi a meccsének…


Mindhárom cserelehetőségét kihasználta a Dinamo. Előbb Veloso állt be a 31. percben, majd Junior Morales jött a szünetben, a 66. minutumban pedig Makarenko is érkezett.


Szépített a Kijev! Vida bal oldali beívelését az ötös elől Otamendi Vitalij Bujalszkij elé fejelte, aki jobbal kapura lőtt, és a labda éppen Otamendiről pattant védhetetlenül a jobb sarokba (1–2).
https://www.youtube.com/watch?v=WTwOOj9CXjQ


Itt is, ott is elindult a második félidő…


Hihetetlen, de igaz: a Manchester City először lőtt két gólt egy kieséses BL-meccsen. Az elmúlt négy párharc alkalmával összesen két gólt szereztek az angolok.


Hollandiában nem esett gól az első félidőben: PSV-Atlético Madrid 0-0.


Belelendült a Man. City! Agüero tartott meg egy labdát jól a tizenhatoson belül, majd az érkező Sterling vitte el azt, éles szögből középre adott, majd a hosszú oldalon David Silva kíméletlenül az üres kapuba bikázott. Bajban a Dinamo…


Helyzet a PSV előtt. A 32. percben Oblak védése nyomán maradt továbbra is 0-0, ő Pröpper közeli próbálkozását fogta.


Ebből sem szerzett vezetést az Atlético! A 30. percben Griezmann tört át a védelmen, de Zoet jól jött ki, és hatalmas mentéssel kisegítette társait, maradt a 0-0.


A PSV Eindhoven eddigi nyolc spanyol csapat ellen játszott BL-meccsén egyaránt gólt kapott.


A Manchester City a 75,4 százalékát megnyerte azoknak a BL-meccseknek, amikor az első gólt szerezte.


Vezet a Manchester City! Egy szöglet után képtelenek voltak felszabadítani a Dinamo védői, Agüero mellel átvette, és hat méterről kíméletlenül a sarokba bombázott (0-1).

https://www.youtube.com/watch?v=QwX_EDcjmIw


Fernando veszített labdát a 11. percben saját tizenhatosának előterében, Teodorczyk lőtt végül 17 méterről, kevéssel a jobb kapufa mellé.


David Silva eddigi 4 passzkísérletéből 3 nem talált csapattársat.


Vietto csaknem megszerezte a vezetést az Atlétinek, ám Bruma kivágta a kapuba tartó labdát.


Sovkovszkij a harmadik legidősebb játékos, aki BL-meccsen pályára lépett – Lazios Ballotta és Chelseas Schwarzer az első kettő.


Marco van Ginkel az ötödik játékos, aki a BL-ben a Chelsea és a PSV színeiben is pályára lépett már – az első négy Robben, Kezman, Alex, Bruma.


Sergio Agüero a legutóbbi 16 BL-találkozóján 15-ször volt eredményes.


Joe Hart, a Manchester City kapusa csak egyetlen meccsen nem kapott gólt elmúlt 20 BL-fellépésén.


Maxime Lestienne gólszerzőként vagy előkészítőként részt vett a PSV idei 8 BL-góljának 50%-ában – 2-2 megoszlásban jegyezte ezeket.


Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok!

PSV: Zoet – Arias, Bruma, Moreno, Willems – Guardado, Pröpper, Van Ginkel – Narsingh, Locadia, Pereiro.

ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Godín, Savic, Filipe Luis – Gabi, Koke, Saúl, Óliver – Griezmann, Vietto.


DINAMO KIJEV: Sovkovszkij – Silva, Dragonic, Vida, Khacheridi – Rybalka, Garmash, González, Bujalszkij – Jarmolenko, Teodorczyk.

MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho, Toure, Silva – Sterling, Agüero.


A Dinamo Kijev legnagyobb gondja ugyanaz, mint a múlt héten a BL-ben pályára lépett Zenité: nincs játékban, utolsó tétmeccsét még tavaly december 9-én vívta, amikor 1-0-ra verte a Maccabi Tel-Avivot. Azóta 13 barátságos meccset vívott. Hogy ez a szám szerencsét hoz-e, az majd ma este derül ki.


A City játékosainak esetleges elbizakodottságát a statisztika sem támasztja alá, 2011 márciusában találkozott egymással a két csapat az Európa-ligában, akkor a Dinamo otthon 2-0-ra nyert, s mivel idegenben csak 1-0-ra kapott ki, továbbjutott. Annyi bizonyos, az ukrán fővárosban, az Olimpiai Stadionban olyan hangulat fogadja majd a milliárdos angol klubot, hogy időnként még a kőkemény profik lába is megremeghet. A meccset eredetileg zárt kapuk mögött kellett volna játszani a hazai szurkolók rasszista viselkedése miatt, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még tavaly meghozott szankciója értelmében, a büntetést azonban egy találkozóra csökkentették, amit a Dinamo már letöltött a Maccabi Tel-Aviv elleni decemberi találkozón.


Az utóbbi hetekben tapasztalt jelentős visszaesésnek az lehet az oka a Manchester Citynél, hogy a lehető legrosszabbul időzítették a nagy bejelentést arról, hogy nyáron Pep Guardiola veszi át a manchesteriek szakmai munkájának irányítását a chilei Manuel Pellegrinitől. Azóta a játékosokat mintha a legkevésbé sem érdekelné, hányadik helyen végeznek…


A City utolsó 34 BL meccse sem végződött gól nélküli döntetlennel. Ennél hosszabb sorozatot csak a svájci Basel (46) mondhat magáénak.


A 2014-ben döntős, tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott Atlético Madrid története során még soha nem jutott túl holland ellenfélen oda-visszavágós párharcban, pedig négyszer is lett volna erre lehetősége.


Az uruguayi Diego Godín irányításával 24 BL-mérkőzést játszott, és ezeken 13 alkalommal nem kapott gólt az Atlético Madrid-védelem.


Guzmics Richárd ezt mondta a Profitipp.hu oldalnak a szerdai meccsek kapcsán:

– Ukrajnában nem könnyű nyerni, az angolok ráadásul tele vannak sérültekkel, így nehezen tudom elképzelni, hogy győzelmet arassanak. Kikapni azért nem fognak, döntetlent mondok.

– Jobb csapatuk van a spanyoloknak, ám a PSV hazai pályán már több nagy skalpot is bezsebelt, úgyhogy korántsem olyan egyértelmű a helyzet. Szerintem ez a meccs is döntetlen.

BL-nyolcaddöntő
Dinamo Kijev – Manchester City, 20.45 (tv: Sport1)
PSV – Atlético Madrid, 20.45 (tv: M4 Sport)
Olvasói sztorik