Nemzetközi foci

Zidane: Sohasem dobjuk be a törölközőt

Az AS Roma otthonában aratott BL-siker után a Real Madrid a Málaga otthonába látogatott a spanyol bajnokságban, ahol kötelező lett volna a három pont begyűjtése. A madridiak eléggé enerváltan futballoztak, és talán csak a szerencsének és Keylor Navasnak köszönhető, hogy döntetlen lett a vége. A Barcelona előnye így már 9 pont az első helyen. A találkozó után Zinedine Zidane értékelt.

A találkozóról

– Ma elvesztettünk két pontot, de sohasem dobjuk be a törölközőt. Megpróbáljuk megszerezni a hátralevő 38 pontot. Nehéz mérkőzés volt. Nem dőlhetünk hátra, nálam ez szóba sem jöhet. Még a bajnokság és a Bajnokok Ligája is elérhető, a végsőkig fogunk harcolni. Sok pontot lehet még gyűjteni, messze még a bajnokság vége. A többi csapat is veszíthet pontokat, de nem akarok róluk beszélni. Csak magunkra gondolok, és megnézzük, mi történt a találkozón. Jól sikerült a felkészülés, ki fogom elemezni a mérkőzést. A játékosok nagy erőfeszítéseket tettek ma. Megnyerhettük volna a mérkőzést, bár az is igaz, hogy sok helyzete volt a Málagának – mondta Zinedine Zidane.

A teljesítményről

– Nem játszottunk rosszul. Sokat kellett küzdenünk, főleg a lepattanók begyűjtésekor. A mérkőzés bizonyos szakaszában ők domináltak, ettől függetlenül nem játszottunk rosszul. Sok helyzetet alakítottunk ki. Pozitívnak kell maradnunk, mert eddig fantasztikusan teljesített a csapat. Talán a mai mérkőzés után sokan az ellenkezőjét gondolják, pedig sok helyzetünk volt, megnyerhettük volna a meccset. Persze, a vereség is benne volt, de az utóbbi mérkőzéseink bizakodásra adnak okot.”

Szenvedés idegenben

A Bajnokok Ligájában is idegenben játszottunk. Kemény meccs volt, de nyertünk. Ma szintén nehéz mérkőzésünk volt, de megszerezhettük volna a három pontot is. A stábbal ki kell elemeznünk a 90 percet, és meg kell találnunk az okokat. Kemény munkával és együttes erővel nagy dolgokat érhetünk el. Azt gondolják, a bajnokság elúszott, de mint ahogy én is, úgy a játékosok is a végsőkig harcolnak.

forrás: penamadridista.hu

Olvasói sztorik