Nemzetközi foci

A manchesteri játékosok Mourinhót akarják

Loius van Gaal elvesztette labdarúgói bizalmát.

Kapcsolódó cikkek

Louis van Gaal elvesztette a Manchester United tapasztalt játékosainak bizalmát, akik José Mourinhót tartják a legjobb megoldásnak a menedzseri posztra – értesült a The Guardian.

Bár Van Gaal eddig általában jól kijött a labdarúgóival, a brit napilap információi szerint a helyzet bizonytalanná vált a Sunderland elleni bajnoki kudarc és a dán FC Midtjylland otthonában elszenvedett Európa Liga-vereség után. A United következő ellenfele a harmadosztályú Shrewsbury lesz hétfőn, az FA Kupában.

A játékosok állítólag nyugtalanok a taktika és az edzésmódszerek miatt, és úgy gondolják, Mourinhóval a klub újra sikeres lehetne. A portugál továbbra is nyitott a lehetőségre, de nyilvánvaló, hogy túlságosan hosszú ideig már nem tud várni, és más felkéréseket is mérlegel. Ezek egyike lehet a visszatérése az olasz futballba.

Ed Woodward, a United ügyvezető alelnöke továbbra is bizonytalannak tűnik Van Gaal kirúgásával kapcsolatban, pedig ő is tudatában van, hogy ha nem cselekszik hamarosan, a klub elszalasztja Mourinho szerződtetésének lehetőségét, mert a portugál már utalt rá, hogy több megkeresése is van.

Korábbi jelentések szerint már elkezdődtek a megbeszélések a klub és a portugál képviselői között, és jó esély van rá, hogy a következő szezontól ő lesz az edző. Ő maga kijelentette, hogy nem keres aktívan új klubot, és cáfolta, hogy visszamenne az Internazionaléhoz, amellyel korábban BL-t nyert.

„A következő klubom? Tényleg nem tudom, de egy dolog biztos: imádom a focit, és ugyanazzal a szenvedéllyel, ambícióval fogok visszatérni, ami mindig is jellemző volt rám. Tisztelek minden edzőt és minden csapatot. Nem keresek új klubot, de vannak klubok, amelyek keresnek engem” – mondta az olasz La Stampa című lapnak.

Olvasói sztorik