Nemzetközi foci

Novakovics a FIFA-nál jelentette fel a DVSC-t

Frissítve: a klub 15 milliót ajánlott, de egyezség még nincs az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Egyenesen a FIFA-hoz fordult Nenad Novakovics, a Debrecen szerb kapusa, mert lassan egy éve nem kap fizetést. A kapus tavaly áprilisban súlyos sérülést szenvedett, amelyből hosszú ideig lábadozott, de állítja: mára edzésre képes állapotban van. S bár 2017-ig szerződés köti a Debrecenhez, nem számolnak vele.

– Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Napról napra egyre jobb állapotban vagyok – számolt be az állapotáról Novakovics a Borsnak. – Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a 2015 áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést. Ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van. Hamarosan döntés születik, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés – mondta a kapus.

A klubnál értetlenül állnak a történtek előtt, Novakovics állapotát ugyanis edzésre alkalmatlannak tartják, és állításuk szerint a neki járó pénzt minden hónapban megkapja.

– Tavaly áprilisban komoly műtéten esett át. Azóta sem tudott megfelelő állapotba kerülni, úgy tudom, jelenleg még futni sem képes – tájékoztatta a Borsot Róka Géza klubigazgató. – Azóta táppénzen van. Értesülésünk szerint egy beadvánnyal a FIFA-hoz fordult, amihez minden joga megvan.

Csakhogy a táppénz a Hivatalos Labdarúgók Szervezete szerint sem elég.

– Ha valaki közüzemi balesetet szenved, megsérül a pályán, a táppénz és a teljes fizetése közti különbséget a klub köteles megfizetni. Ez az általános eljárás, ám Novakovics ügyének pontos részleteivel nem vagyok tisztában – tájékoztatta a lapot Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

A játékos korábban a Rangadó.hu-nak nyilatkozott először a helyzetéről: mint azt akkor is hangsúlyozta, már nem a klubnál készül, de folyamatosan edzésben van, és szó sincs arról, hogy sérülése miatt visszavonulna.

Friss: a klub közleménye

Nenad Novakoviccsal kapcsolatban a DVSC az alábbi tájékoztatással szolgál a szurkolóknak és a médiának – írja a debreceniek hivatalos honlapja.

Mint ismert, Nenad Novakovics 2012 júliusában súlyos sérülést szenvedett, a térdében elszakadtak a szalagok, és 18 hónapig nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Akkor a klub anyagilag hozzájárult a játékos németországi műtétjéhez, és amíg sérült volt – vagyis másfél év alatt – 18 millió forintot fizetett a labdarúgónak.

Tavaly áprilisban a kapus érrendszerével akadt gond, ami nagyon veszélyesnek bizonyult, ezért sürgősen meg kellett műteni, és azóta nem tud a csapattal edzeni. A klub – a táppénzen felül – felajánlott 15 millió forintot Nenad Novakovicsnak, aki azonban ezt nem fogadta el, magasabb igényekkel lépett fel a DVSC-vel szemben.

Amennyiben nem lesz megállapodás a klub és Novakovics között, a játékos FIFA-hoz küldött beadványa alapján születik majd döntés az ügyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik