Nemzetközi foci

BL-csapat ellen küzdhet Dárdai Herthája

Husztiék már pénteken pályára lépnek.

A Gent otthonában aratott 3-2-es szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős győzelem után szombaton a Dárdai Pál irányította Hertha BSC vendége lesz a Wolfsburg a német Bundesliga 22. fordulójában.

A wolfsburgiak számára a szezon fordulópontját is jelentheti az elmúlt egy hét, a bajnokság előző körében ugyanis – az Ingolstadt ellen – hét nyeretlen meccs után végre megszerezték a három pontot, a belgiumi sikerrel pedig a negyeddöntő kapujába kerültek a BL-ben. A Herthának idén még nem sikerült nyernie a Bundesligában – három döntetlen és egy vereség a mérlege –, de eddig kiegyensúlyozottan teljesít otthon, míg a Wolfsburg az egész mezőny legrosszabb idegenbeli csapata mindössze egy győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel. A hazaiak a negyedik, a vendégek a nyolcadik helyről várják a találkozót.

A fordulót pénteken este a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Eintracht Frankfurt és a Hamburger SV meccse nyitja, míg a sereghajtó és sorozatban hét vereségnél tartó Hannover – várhatóan a még mindig sérült Szalai Ádám nélkül – az Augsburgot fogadja vasárnap. Kleinheisler László együttese, a Frankfurthoz és a Hannoverhez hasonlóan kiesés ellen küzdő Werder Bremen az Ingolstadt vendége lesz szombaton.

A címvédő és éllovas Bayern Münchenre kötelező győzelem vár otthon a Darmstadt ellen, míg a második Borussia Dormund a harmadik helyen álló és hat meccs óta veretlen Bayer Leverkusennel csap össze a 22. forduló rangadóján.

A 22. forduló programja, péntek,
20.30:
Eintracht Frankfurt-Hamburger SV
Szombat,
15.30:
Hertha BSC-VfL Wolfsburg
15.30: Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln
15.30: FC Ingolstadt 04-Werder Bremen
15.30: Bayern München-Darmstadt 98
15.30: 1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05
Vasárnap,
15.30:
Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund
17.30: Hannover 96-FC Augsburg
17.30: FC Schalke 04-VfB Stuttgart
Olvasói sztorik