Nemzetközi foci

Rooney hónapokra harcképtelenné vált

Le akarják húzni a dánok a MU drukkereit.

Rossz hír a United szimpatizánsainak, hogy kimaradt a Midtjylland otthonába utazó keretből a csapatkapitány Wayne Rooney, aki szerint egyébként együttesének meg kellene nyernie a sorozatot. Az angol bajnokságban ötödik klub a honlapján jelentette be, hogy a 30 éves csatár nem tart a társakkal Dániába, ahova a középpályás Marouane Fellaini és a vállsérüléssel bajlódó hátvéd, Matteo Darmian sem utazik el.

Rooney kedden azt nyilatkozta, a csalódást keltő szezont úgy mentheti meg a United, ha megnyeri az EL-t vagy az FA Kupát. Louis van Gaal vezetőedző fiatalított keretet visz Dániába, így Regan Poole, Joe Riley és James Weir is ezen a meccsen debütálhat az MU-ban.

Sajnos kiderült, Rooney nem csak csütörtökön hiányzik majd, ugyanis sokkal nagyobb a baj, mint azt hinni lehetett. Az angol válogatott csatára minden valószínűség szerint térdszalagsérülést szenvedett, a felépülése heteket vesz igénybe. A manchesteriek szerint nagyjából két hónapos kihagyás várhat rá…

A csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatos az is, hogy tiltakozást terveznek a Manchester United labdarúgócsapatának szurkolói azért, mert 71 fontot (28 500 forintot) kell fizetniük egy jegyért a dán Midtjylland otthonában csütörtökön sorra kerülő Európa Liga-mérkőzésre. A brit média értesülései szerint a drukkerek azt tervezik, hogy molinókat helyeznek ki, ezzel kifejezve elégedetlenségüket a belépő ára miatt.

A Southampton szurkolóinak csupán 22 fontot kellett fizetniük egy jegyért tavaly augusztusban, amikor a csapat a Midtjyllandhoz utazott az EL-selejtező utolsó fordulójában.

– Ennyit elkérni azért, hogy megnézhessünk egy EL-meccset kapzsiság – nyilatkozta Andy Mitten, a United szurkolói magazinjának szerkesztője, és hozzátette, legutóbb a Bajnokok Ligájában a három idegenbeli csoportmérkőzés kombinált jegyára volt 75 font. – Azt gondolják, hogy a manchesteri drukkerek háromszor gazdagabbak, mint a Southampton szurkolói? Lehúznak minket és a saját rajongóikat is – fogalmazott.

Cliff Crown, a Midtjylland igazgatója így indokolta az árképzést:

– A miénk egy kis klub Dánia kevésbé jelentős szegletében, számunkra pedig ez egy kupadöntő, ki kell hoznunk belőle a lehetőségeinkhez képest a legtöbbet.

A dán egyesület elnöke, Claus Steinlein a Daily Telegraphnak nyilatkozva úgy vélte, megfelelő összeget kérnek a belépőkért.

– Ha megnézzük a kereslet-kínálat viszonyt, talán még drágább is lehetne a jegy, mert ennyibe kerül egy ilyen mérkőzés megtekintése a helyszínen – mondta, hozzátéve, biztos abban, hogy gond nélkül el tudják adni a belépőket.

Olvasói sztorik