Nemzetközi foci

Danny Welbeck stílusos visszatérése

Csereként beállva szerzett győztes gólt az Arsenal játékosa a Leicester elleni csúcsrangadón.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap délután rendezték az angol élvonal aktuális csúcsrangadóját: az első Leicester City a harmadik Arsenal vendége volt.

A szünet előtt Laurent Koscielny szabálytalanságát követően a góllövőlistát immár 19 találattal vezető James Vardy volt eredményes – egy vitatható – büntetőből. Talán nem véletlen, hogy a francia nem folytatta a játékot, Arséne Wenger menedzser lecserélte.

A második félidő elején emberhátrányba került a listavezető, ugyanis Danny Simpson öt perc alatt begyűjtött két sárga lapot. Az Arsenal a 61. percben cserélt, és pályára lépett Theo Walcott, aki kilenc perccel később egyenlített (1-1). Furcsa érdekesség, hogy ez volt az Ágyúsok első lövése a meccsen, ami eltalálta a kaput.

A hajrában pályára lépett Danny Welbeck, aki tavaly április óta hiányzott a londoniaktól. A folytatásban Per Mertesacker hagyott ki ígéretes helyzetet, Kasper Schmeichel két nagy védést is bemutatott, és láss csodát: a nagy visszatérő, Welbeck a hosszabbítás pillanataiban megszerezte a győztes gólt (2-1)! Legutóbb 2014 decemberében talált be bajnoki találkozón.

Nem mellesleg ez volt az Ágyúsok századik élvonalbeli hosszabbításos gólja. Ennyit egyetlen csapat sem szerzett még, ugyanakkor a jelenlegi idényben most először találtak be az utolsó tíz percben. A mostani idényben pedig egyelőre az Arsenal az egyetlen, amely mindkét meccsen le tudta győzni Claudio Ranieri együttesét.

A tabellán annyit változott a helyzet, hogy a továbbra is éllovas Leicester előnye két pontra csökkent az Arsenal előtt.

„Győzelemre játszottunk, és jók voltunk. Vesztettünk, úgyhogy az ellenfelünk jobb volt, de még mindig az élen állunk” – nyilatkozta a lefújás után Ranieri.

„Nagyszerű srác, akinek nagyszerű a mentalitása. Különösen keményen dolgozott a visszatéréséért. Kiváló játékos, ezért most mindenki nagyon boldog” – mondta Welbeck kapcsán Arséne Wenger. „Rendíthetetlen energiával sikerült fordítanunk, ami jól mutatta a csapat mentalitását” – tette hozzá.

A BBC szerint a győztes gólt követő rövid időszakban világszerte 18 ezer olyan bejegyzés volt a Twitteren, amely tartalmazta Welbeck nevét!

Az Arsenal legutóbb öt éve tudott vesztes helyzetből győzni. Mesut Özil már 17 gólpassznál jár a mostani idényben, ezzel a topligák játékosai közül a legjobbnak számít, és csak négy kell neki, hogy megjavítsa Thierry Henry rekordját.

Premier League, 26. forduló:

Manchester City – Tottenham Hotspur 1-2 (0-0)

Korábban:

Aston Villa – FC Liverpool 0-6 (0-2)

Arsenal – Leicester City 2-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Chelsea – Newcastle United 5-1 (3-0)

Bournemouth – Stoke City 1-3 (0-1)

Crystal Palace – Watford 1-2 (1-1)

Everton – West Bromwich Albion 0-1 (0-1)

Norwich City – West Ham United 2-2 (0-0)

Swansea City – Southampton 0-1 (0-0)

Sunderland – Manchester United 2-1 (1-1)

A tabella élmezőnye:

1. Leicester City 53 pont

2. Tottenham Hotspur 51 (47-20)

3. FC Arsenal 51 (41-23)

4. Manchester City 47

5. Manchester United 41

6. FC Southampton 40 (34-24)

7. West Ham United 40 (40-31)

8. FC Liverpool 38

Olvasói sztorik