Nemzetközi foci

Cruyff: nyerésre állok a rák ellen

A legendás holland labdarúgó, majd edző, Johan Cruyff úgy fogalmazott, hogy kettő-nullra vezet a tüdőrák elleni küzdelmének első félidejében.

Kapcsolódó cikkek

A 68 éves sportembernél – aki mintegy 25 éven keresztül erős dohányos volt – októberben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést egy barcelonai klinikán. Cruyff most azt mondta: reményei szerint megnyeri a csatát.

„Több kezelésen vagyok túl, és mondhatom, hogy az eredmények igencsak pozitívak. Mindez az orvosok kiváló munkájának, az emberek szeretetének és a pozitív mentalitásomnak köszönhető” – magyarázta.

„Most úgy érzem, kettő-nullra vezetek a mérkőzés első félidejében. A meccs még nem ért véget, de biztos vagyok benne, hogy a végén én leszek a győztes” – jelentette ki.

Johan Cruyff az Ajax színeiben játékosként háromszor nyert Bajnokcsapatok Európa Kupáját, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a holland válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet.

Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérműtéten esett át, s azután felhagyott a dohányzással. Edzőként legutóbb 2009 és 2013 között tevékenykedett, amikor a katalán válogatottat irányította.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik