Nemzetközi foci

Liverpool: meghátráltak a tulajdonosok a szurkolók tiltakozása után

A Liverpool futballklub tulajdonosai bocsánatot kértek a szurkolóktól, és azt ígérik, hogy két évre befagyasztják a jegyárakat. A Premier League legutóbbi fordulójában a Liverpool drukkerei közül több ezren hagyták el a lelátókat a Sunderland elleni mérkőzés 77. percében – ilyen akcióra a klub fennállása során még nem volt példa. A lázadó szurkolók a klubvezetés által újonnan megállapított – és az új főlelátó bővítésének költségeivel indokolt – jegyárak ellen tiltakoztak, mivel a legdrágább jegyet immár 77 fontért lehetett megvenni az Anfield Roadra – írja a vs.hu

A kivonulás és a sportmédiát világszerte bejáró hír jobb belátásra bírta a tulajdonosokat, akik csütörtökön nyílt levélben kértek bocsánatot a szurkolóktól és több ígéretet is tettek a jövőbeni jegyárakkal kapcsolatban.

“Mélységesen bánt bennünket az feltételezés, hogy nem törődünk a szurkolókkal, kapzsik vagyunk és egyéni hasznunk gyarapítására használjuk a klubot. Ennek éppen az ellenkezője igaz” – – írta a Liverpool vezetőségének három tagja, John W. Henry többségi tulajdonos, Tom Werner elnök, és a klubban ugyancsak részesedéssel bíró Fenway Sports Group elnöke, Mike Gordon.

A nyílt levélben a vezetők hangsúlyozzák, hogy soha egyetlen pennyt sem vettek ki a klubból, sőt, a saját vagyonukból áldoztak annak működésére. Elismerik, hogy a jegyárak tervezése során hoztak rossz döntéseket, de abban a hiszemben voltak, hogy azok megértésre találnak a szurkolók körében, még akkor is, amikor köztudomású, hogy a klubok az új tévés szerződések (három évre 5,1 milliárd font a brit piacon, és további 3 milliárd a tengerentúli jogok értékesítéséből) miatt rengeteg pénzhez jutnak a következő években.

„A széles körű felháborodás és ellenállás azonban rámutatott, hogy tévedtünk. Az üzenetük célba ért” – írják.

Ennek nyomán a klubvezetés úgy határozott, hogy a legdrágább jegy a jövőben 59 font lesz, befagyasztják a legmagasabb bérletárakat is, és garantálják, hogy a következő két szezonban nem lesz áremelés az Anfield Roadon, valamint eltörlik a meccsenkénti kategorizálást, azaz egy Manchester United elleni rangadóra ugyanannyiért lehet majd jegyet venni, mint a Watford elleni meccsre.

Olvasói sztorik