Nemzetközi foci

Van Gaal csődbe viszi a Vörös Ördögöket?

A Manchester United részvényei hároméves mélypontra süllyedtek.

Hároméves mélypontra csökkentek a Manchester United részvényei. Az értékpapírok ára már a kibocsátás előtti szintre zuhant. A részvényeket 2012 augusztusában bocsátották ki, akkor egy papír ára 14 dollár volt, a csapat részvényeinek összértéke pedig több mint 2 milliárd dollárt értek – írja a nepszava.hu

A drámai esést mutatja, hogy már 2015 novemberére 18,99 dollárba került a részvény ára a New York-i értéktőzsdén, s ez már akkor történelmien alacsony szintnek számított. A zuhanást azonban nem sikerült megállítani. Olyannyira, hogy hétfőn már 13,86 dollárra csökkent hétfőn. A zárásig ugyan valamelyest emelkedett, 14,10 dollárra, de egy napos intervallumban ez is 42 centes csökkenésnek felelt meg egy nap alatt.

Három hónap alatt a csökkenés 27 százalék volt, ami hatalmas pofon a befektetők számára. Aggódva várhatják a csütörtöki napot, amikor megtudhatják, mennyit kerestek az első negyedév alatt. Tavaly novemberben a klub azt közölte, hogy egy év alatt 39 százalékkal emelkedtek a bevételek. Az emelkedés a Bajnokok Ligájába való visszatérésnek, valamint az Adidasszal kötött szerződésnek volt köszönhető. Azóta azonban kiestek a BL-ből, s semmilyen garancia sincs arra, hogy a szezon végére kiharcolják az indulást a legrangosabb kupában.

Olvasói sztorik